Exact Cross Maldegem - 1ste veldrit na het WK

Exact Cross Maldegem - 1ste veldrit na het WK

De Parkcross in Maldegem is op woensdag 7 februari de zesde en voorlaatste manche van het seizoen in de Exact Cross. Maldegem is naar goede gewoonte de eerste veldrit na het wereldkampioenschap. Het is uitkijken wie er in het Sint-Annapark nog het meest in de benen heeft na een zwaar WK en een lang veldritseizoen.

Europees kampioen Michael Vanthourenhout, zondag goed voor brons op het WK in het Tsjechische Tabor, was vorig jaar al de sterkste in de Parkcross en kan woensdag twee op twee scoren. Met Pim Ronhaar, Belgisch kampioen Eli Iserbyt en Felipe Orts staan ook de vierde, vijfde en tiende van het afgelopen WK aan de start. Daarnaast nog heel wat mooie namen die na Tabor ook aan de slag gaan in Maldegem: Lars van der Haar, Laurens Sweeck, Niels Vandeputte, Joran Wyseure en Ryan Kamp.

Ook de runner-up bij de beloften, Emiel Verstrynge, tekent present en is extra gemotiveerd in thuisgemeente Maldegem (wonend in deelgemeente Adegem). Jente Michels, bronzenmedaillewinnaar bij de beloften in Tabor, maakt woensdag ook zijn opwachting in de Exact Cross van Maldegem.

Bij de dames zien we vooral veel namen die de afgelopen jaren telkens al sterk presteerden in Maldegem: Manon Bakker, Aniek van Alphen en Laura Verdonschot, die knap vijfde werd op het WK. Ook Marion Norbert Riberolle, al de sterkste in de Exact Cross van Essen en Zonnebeke, is er woensdag bij. Net zoals de derde bij de beloften zondag, Leonie Bentveld. Ook Alicia Franck, Kim Van de Steene, Julie Brouwers en Anna Kay staan op de startlijst.

Fotocredit TFoto - tekstbron: Exact Cross /Golazo

Info (uitslagen, ...) WK op zaterdag klik
Info WK op zondag klik

 

 




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!