Arne Baers hoopt weg te combineren met het veld

Arne Baers hoopt weg te combineren met het veld

Onlangs raakte bekend dat Arne Baers aan het einde van het veldritseizoen de overstap zal maken naar Lotto Dstny. Daar hoopt de man van Paal zijn talent in de klimkoersen te tonen.

Arne Baers die dit seizoen nog onder de vleugels van de broers Wellens reed, kijkt voldaan terug naar de periode bij het Charles Liégeois Roastery CX team. “Zowel Bart als Geert hebben me echt naar een hoger niveau getild en hebben me altijd super veel vertrouwen gegeven dus ik ben hun echt heel erg dankbaar voor alles.”

Baers, nog goed voor de winst in de Urban Cross in Kortrijk, kijkt met een dubbel gevoel terug op zijn seizoen. “Over het algemeen ben ik wel tevreden. Jammer genoeg kende ik ook heel wat pech. Verder waren er ook mindere dagen tijdens belangrijke wedstrijden. Dat is echt wel jammer.”, aldus een nuchtere Baers.

(lees verder onder de foto)
NAM_4806 Baers.jpg (275 KB)

 


Zwaardere wegwedstrijden combineren met het veldrijden

“Deze zomer denk ik dat de zwaardere wegwedstrijden me wel zullen liggen. Ik mik dan bijvoorbeeld op Luik Bastenaken Luik bij de beloften en wedstrijden zoals de Ardense pijl. Het exacte programma moeten we nog bepalen.” Ondanks zijn doelen op de weg, laat hij het veldrijden zeker niet achter zich. “Het gaat toch de bedoeling zijn om een uitgebreid veldritprogramma te rijden.”

En dan nu op naar het wereldkampioenschap in Tabor. “Met deze kans om het Wk te rijden ben ik echt heel erg blij. Qua verwachtingen is het moeilijk om te zeggen wat er uit de bus gaat komen.” Baers komt uit in een sterk deelnemersveld bij de beloften. “Ik ga alles geven en kijken waar ik uit ga komen.”

Voor zijn focus op de weg gaat, komt Baers nog aan de start in Lille, Brussel en Oostmalle. Waar hoopt hij over tien jaar te staan? “Wel dat is een hele moeilijke vraag! Alles zal afhangen van hoe mijn wegseizoen verloopt. Maar ik hoop de twee catergorieën nog lang te combineren.” ,besluit Baers met een brede glimlach.

Credits Foto/tekst - TFoto-Wouter Toelen


Info (uitslagen, ...) WK op zaterdag klik
Info WK op zondag klik

 
Zoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

februari 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829   
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!