Sven Nys overloopt de kansen van zijn ''Lions' op het WK

Sven Nys overloopt de kansen van zijn ''Lions' op het WK

Tijdens het weekend van 2 tot 4 februari 2024 vindt het WK veldrijden in Tabor (Tsjechië) plaats. Teammanager Sven Nys werpt zijn blik op de kansen van zijn Baloise Trek Lions, die het voorbije seizoen bij elite heren sterk vertegenwoordigd waren op de kop van de cross.

Sven Nys zag voor het WK veldrijden junioren heren twee van zijn renners geselecteerd, maar Senn Bossaerts is jammer genoeg out met een sleutelbeenbreuk (lees ook hier). Arthur Van Den Boer wordt we aan de start verwacht. "Als eerstejaars junior, is hij klaar om top 5 te rijden. In het bijzonder op een parcours als dat van Tabor kan hij met vertrouwen uitkijken naar een spannende wedstrijd.", , zegt Sven Nys.

Beloften / U23

Bij de beloften heren ziet Nys kansen op een medaille. "Ward Huybs vindt in Tabor een parcours dat hem goed ligt. Hij springt vlot over de balkjes en zette het voorbije seizoen al mooie resultaten neer. Als alles goed gaat, kan hij een meestrijden voor een top drie."

"Door blessureleed heeft David Haverdings een belangrijk deel van de opbouw naar het seizoen gemist, waardoor het met ups en downs verliep. Als hij uitgerust aan de start komt, kan hij wel eens voor de verrassing zorgen."

Bij de beloften dames verdedigt Fleur Moors de eer van de Baloise Trek Lions.  "Fleur kende af en toe een terugval, maar vond de laatste weken toch het goede ritme. Bij een perfect verloop kan ze dicht bij een top 5 komen. 2024 wordt een jaar om veel te leren en progressie te maken.", legt de teammanager geen druk op de jongedame, die terugkwam na een kwalijke val in Beringen, waarbij onder andere een nier geraakt was.

Elite

Bij elite dames heeft teammanager Nys het volste vertrouwen in Lucinda Brand, die zich al genoeg heeft bewezen op het hoogste niveau en in Tabor presteert ze steevast goed. "Het is een omloop waar veel mogelijk is. "Op zijn minst podium moet haar ambitie zijn.", luidt het voor de Nederlandse kampioene.

Bij de heren heeft het team de meeste kansen. Joris Nieuwenhuis toonde zich al,  met regelmaat dit seizoen, heel sterk. Nys senior ziet de gave van de nieuwe Nederlandse kampioen om makkelijk over de balkjes te springen als een troef. "Die vaardigheid kan hij echt benutten en hij heeft ook een sterke laatste ronde in de benen, wat hem mag doen gaan voor het podium."

Pim Ronhaar is dit seizoen helemaal ontbolsterd. "In navolging van de voorbije maanden , kan hij ook in Tabor boven zichzelf uitstijgen. Pim moett op de verrassing spelen en zijn capacaiteiten uitspeken. Maar hij mag zeker ook dromen van een podiumplaats.", weet Sven Nys.

De derde Nederlandse elite heer van het team is Lars van der Haar, die als leider van de X²O Badkamers Trofee zijn regelmaat van goed presteren aantoont. "En hij doet het altijd goed in Tabor. Ik ben er dan ook van overtuigd dat Lars een belangrijke rol zal spelen in de finale.", klinkt het .

Dan is er ook nog de zoon van de teammanager, Thibau Nys . "Thibau heeft een serieuze stap gezet dit seizoen. Indrukwekkende zeges, sterk finishen, en na een wat mindere novembermaand is hij volledig klaar om voor het podium te strijden. Zijn sterkste punten zijn de balkjes en indien nodig, de sprint.", aldus teammanager Sven Nys.

LIVE TIMING  klik hier

Info (uitslagen, ...) WK op zaterdag klik
Info WK op zondag klik

Fotocredits TFoto - bron: Baloise Trek Lions socials.
Zoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

februari 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829   
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!