Een seizoen met ups en downs voor Seppe Sprangers

Een seizoen met ups en downs voor Seppe Sprangers

Seppe Sprangers kroonde zich vorig seizoen in Lokeren tot Belgisch kampioen bij de eerstejaars nieuwelingen. In september dook hij, als tweedejaars nieuweling, in zijn driekleur het veld in. Jammer genoeg bracht de trui niet echt geluk.

Even terug naar zondag 15 januari 2023 te Lokeren. Bij de eerstejaars nieuwelingen stond Seppe Sprangers op de vierde rij klaar voor zijn BK. “Door lottrekking moest ik vanaf de vierde rij starten. Hierdoor dook ik pas als vijftiende het veld in. Achteraf gezien was dit niet zo slecht en kon ik zo mijn eigen tempo rijden.” ,begint hij zijn verhaal.

Als alles samen zou vallen dan zag Sprangers zichzelf wel naar eern medaille rijden. “Ik reed de hele wedstrijd op mijn ritme en ging nooit over de limiet. Dit was de sleutel om de titel te nemen.” ,aldus een opgetogen Seppe Sprangers. Giel Lejeune en Thomas Verdonck mochten mee het podium op. “De dagen erna waren heel leuk, op school werd ik gevierd en reed nog één wedstrijd om de trui te showen.”

(lees verder onder de archieffoto van vorig jaar)
BK2_7268.jpg (583 KB)

Niet zoals gehoopt

Zoals elke verldrijder koos ook Seppe Sprangers in de zomer om een aantal wegwedstrijden af te werken. Augustus stond helemaal in het teken van de voorbereidingen op het veldritseizoen. “Het tweede weekend van het crossseizoen heb ik na twee ronden opgegeven in de wedstrijd in Wiekevorst, de volgende dag werd ik wakker met keelpijn.”

“Daarna heb ik één weekend niet gereden en vanaf toen vlotte het niet meer.” Problemen met de ademhaling en geen kracht in de benen staken de kop op. Het werd tijd om verder te onderzoeken wat er mis was. “Na onderzoek bleek dat ik een coronabesmetting opgelopen had. In Merksplas volgde de ene telleurstelling na de andere, ik reed er mijn slechtste uitslag van het seizoen.” ,aldus een teleurgestelde Sprangers.

Allemaal te danken aan Tom de Kort

Tussen al de teleurstellingen door zocht Seppe Sprangers soelaas bij Tom de Kort. “Tom de Kort werd sinds één oktober mijn nieuwe coach. Samen gingen we aan de slag. In de kerstperiode liep het weer goed en kon ik heel wat podiumplaatsen halen.” Seppe kon met een goed gevoel naar het Belgisch kampioenschap in Meulebeke

“Na een mindere start geraakte ik steeds beter in mijn ritme. Zo kwam ik de top drie binnen en had een zeer goed gevoel.” In de loopstroken wist hij steeds meer afstand te nemen van de nummers vier en vijf. “De nummers één en twee steken er al heel het seizoen bovenuit. Dus ben ik heel tevreden met mijn derde plaats na dit minder seizoen. Dit heb ik allemaal te danken aan Tom de Kort!” , besluit een trotse Seppe Sprangers.

Credits foto"s/tekst TFoto-Wouter Toelen

 

 

 

 

 




Zoeken

Kalender

mei 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!