Wout van Aert wint spektakelrijke manche in Benidorm

Wout van Aert wint spektakelrijke manche in Benidorm

Wout van Aert sluit zijn veldritseizoen in schoonheid af, met de wereldbekerzege in Benidorm. Michael Vanthourenhout, op zaterdag nog winnaar in Zonnebeke, werd op zondag heel knap tweede. Thibau Nys wist Eli Iserbyt af te houden voor de derde stek.

WB Benidorm 24 credit Ethan podium heren.jpeg (230 KB)

Gezien de vorm die Mathieu van der Poel etaleerde in de crossen die hij dit veldritseizoen reed en ook won, was hij voor de Wereldbekermanche in Benidorm de topfavoriet. Maar de wereldkampioen kreeg meteen na de start af te rekenen met een kettingprobleem en moest van achteruit een inhaalrace rijden. Op een indrukwekkende wijze ging Van der Poel een pak renners voorbij op het lange steilere stuk van het parcours. Het duurde dan ook niet al te lang voor hij vooraan verscheen.

Samen met een sterkte Wout van Aert kregen we een kopduo. Hoewel Mathieu het probeerde, kreeg hij zijn metgezel er niet afgereden. Toen de twee wellicht even temporiseerden, wisten Michael Vanthourenhout en Tom Pidcock iets voorbij halfcross aan te sluiten. De Brit probeerde bovendien weg te rijden, maar dat werd gepareerd.

De wereldkampioen probeerde nogmaals met een flinke versnelling op de lange steilere strook weg te rijden, maar Van Aert volgde in zijn spoor en ook de Europese kampioen en Pidcock pikten terug aan.

Het tempo vooraan werd minder strak en dat leidde er toe dat er in de voorlaatste ronde een grotere kopgroep werd gevormd, met ook Thibau Nys, Eli Iserbyt, Toon Vandebosch, Felipe Orts Lloret, Lars van der Haar en Clement Venturini.

Toen Van der Poel ten val kwam kort voor de materiaalpost, trok Van Aert flink door en enkel Vanthourenhout wist te volgen. Finaal trokken beide heren de slotronde in en wist Wout van Aert het verschil te maken op de scherprechter in Benidorm, de lange klim. Even ging het nog mis, toen Van Aert ten val kwam na de balkjes en zijn zadel afbrak.

"Ik kon diep gaan, mee de koers maken en Mathieu tegenstand bieden. Dat was deze winter nog niet gelukt. Het is jammer dat we uiteindelijk geen duel konden uitvechten, maar er waren nog genoeg andere sterke renners die ik moest verslaan. Dat was niet gemakkelijk, maar ik ben blij dat het is gelukt.", aldus Van Aert., die nu nog een week blijft trainen in Spanje, in functie van het wegseizoen.

Info/uitslagen WB Benidorm klik

Fotocredits Ethan Glading




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!