Van Empel sprint naar zege in Spaanse Wereldbekermanche

Van Empel sprint naar zege in Spaanse Wereldbekermanche

Fem van Empel heeft na een spannend duel met Puck Pieterse de Wereldbekermanche in Benidorm gewonnen. Ceylin del Carmen Alvarado vervolledigde het podium als derde en ze is ook zeker van eindwinst in de Wereldbeker bij elite dames.


WB Benidorm 24 credit Ethan podium  dames.jpeg (217 KB)

Fem van Empel nam de snelste start in het zonnige Benidorm. Puck Pieterse was ook goed weg en nam resoluut de leiding op een lang recht stuk van het parcours. Ceylin del Carmen Alvarado volgde op enkele meters van het duo.

We kregen een koptrio maar de wereldbekerleidster kende een hapering en moest in de achtervolging. Daar slaagde ze na enkele rondes aan de rekker te hangen effectief in, maar in volle finale moest ze haar meerdere erkennen in Pieterse en Van Empel. Richting de finish gingen beide talentvolle dames recht op de trappers het lange steilere stuk op. Zij aan zij kwamen ze de laatste bochtjes door. Met een handig manoeuvre kwam de Wereldkampioene op de kop en met haar sterke spurt haalde ze de zege binnen.

"Vooraf kun je heel veel scenario’s bedenken.", reageerde Fem op de spannende race, dito slot. "Maar het was superhard, van start tot finish. Gelukkig kon ik er nog onderdoor gekomen.", klinkt het over haar aanpak in volle finale.

"Je dwingt jezelf en een ander tot een hoger niveau. iK ben blij dat het weer een spannende strijd werd.", luidt het bij de talentvolle dame, die nog lof had voor het talrijke sportieve publiek.

Info/uitslagen WB Benidorm klik

Fotocredits Ethan Glading




Zoeken

Kalender

mei 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!