Het loopt goed bij Ward Huybs

Het loopt goed bij Ward Huybs

Zondagnamiddag om 13.45u rijden de beloften heren hun Belgisch kampioenschap. Met Jente Michels en Emiel Verstrynge heeft Crelan-Corendon twee troefkaarten in zijn handen. Maar er zijn wel enkele kapers op de kust. Onder hen Ward Huybs. De renner uit Varenwinkel won onlangs in Koksijde en toont zo recht te hebben op een profcontract.

"Ach, we zullen wel zien hoe het er volgend seizoen zal uitzien", blijft Huybs rustig richting het BK. "Ik kan niet meer doen dan mijn best. Meer heb ik zelf niet in de hand. Maar dat het goed loopt kan ik niet ontkennen. Zo wist ik vorig weekend in Zonhoven nog van een vijfentwintigste plaats op te schuiven naar de elfde positie. En even leek ook de negende plaats nog mogelijk."

De overwinning in Koksijde gaf de renner van Baloise-Trek Lions een mooie boost. "Ik heb bewezen kanshebber te zijn voor de titel. Niet dat ik de topfavoriet ben. Maar ik hoop echt wel mee te doen. Hopelijk blijf ik gespaard van pech. Dan zal ik wel op mijn plek terechtkomen."

Opvallend wel de metamorfose die de 21-jarige laatstejaars belofte heeft doorgemaakt. "Misschien heb ik mezelf wel te hard onder druk gezet dat het moest gaan gebeuren. En was ik te veel met de toekomst bezig. Sinds ik de klik heb gemaakt om dat los te laten gaat het alvast veel beter."

Tekst Lieven Verheyen - fotocredits TFoto

Vind info over het BK veldrijden 2024

op zaterdag klik hier
op zondag klik hier

Ward Huybs op Veldritkrant klik

 

 




Zoeken

Kalender

mei 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!