Van Kessel is op zoek naar het goede niveau

Van Kessel is op zoek naar het goede niveau

De kans dat Corné van Kessel dit weekend de rood-wit-blauwe trui mag aandoen lijkt zeer klein. Niet enkel omdat hij met Lars van der Haar, Joris Nieuwenhuis en Pim Ronhaar tegen een sterk Baloise-Trek Lions trio moet opboksen. Maar vooral omdat hijzelf het goede ritme niet opnieuw weet te vinden.

"We zullen wel zien wat het in Hoogeveen zal geven", wist Van Kessel ons te vertellen over het NK veldrijden. "Dat ik niet met een topgevoel naar het NK afzak, zal niemand verbazen. Ondanks een prima voorbereiding ben ik er dit seizoen nog maar nauwelijks in geslaagd om me in de wedstrijden te tonen."

Er is wel een reden voor zo blijkt, uit een bloedcontrole die bij de renner van het Deschacht-Hens-Maesteam afgenomen werd op nieuwjaarsdag. "De kans is heel groot dat ik eind september of begin oktober een tekenbeet heb gehad. Zonder dat ik dat zelf had opgemerkt. Dat dit in eerdere bloedcontroles niet aan het licht is gekomen, hoeft niet te verbazen. Daar wordt immers niet elke keer naar gekeken."

Na afloop van de cross in Zonhoven zagen we Tom De Kort aan de camper van de 32-jarige Nederlander verschijnen. Geen toeval zo blijkt. "In mijn zoektocht naar een betere vorm kwam ik bij Tom uit. Hij heeft zijn strepen in de cross al meermaals verdiend. Ik hoop dan ook met hem weer het goede niveau te vinden. Dat hij heel veel komt kijken naar wedstrijden is iets wat ik enorm belangrijk vind. En wat zeker niet onderschat mag worden."

In 'De Kuil' van Zonhoven kwam de inwoner van Olen onzacht in aanraking met de grond. "De tweede afdaling verliep inderdaad allesbehalve vlekkeloos. Wat maakt dat het lichaam enige dagen hinder ondervond van de val. Maar dat hoort bij ons beroep. Het kan trouwens alleen maar beteren."

Over de wedstrijden na het NK durft Van Kessel nog geen uitspraak te doen. "Laat ons eerst het komende weekend maar afwachten. Nadien zien we wel."

Alle info over het NK Veldrijden 2024 klik hier

Tekst Lieven Verheyen - fotocredit TFoto

 

 




Zoeken

Kalender

mei 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!