Op 6 januari meren we aan voor Cyclocross Gullegem

Op 6 januari meren we aan voor Cyclocross Gullegem

Op zaterdag 6 januari 2024 zijn we toe aan de 7de Hexia Cyclocross in Gullegem. Momenteel is er enige wateroverlast op het parcours maar de organisatie laat weten dat alles gewoon doorgaat.

Het parcours van Gullegem Cyclocross is gelegen aan de Heulebeek, die er tussen Gullegem en Heule stroomt. Door de overmatige regenval van de afgelopen dagen staat een deel van de omloop onder water. Dat is niet de eerste keer. Ook bij de 1ste editie in 2018 stond enkele dagen voor de wedstrijd het terrein blank.

"De wedstrijd komt zeker niet in het gedrang.", klinkt het in Gullegem. "We volgen de situatie van nabij op, want bij een droge(re) periode kan het waterpeil snel zakken. Moest dat niet het geval zijn, dan passen we het parcours nog aan. Het gaat immers om een klein (lager gelegen) deel van het parcours."

UPDATE :

Het parcours werd aangepast en zal 2500 meter ipv de voorziene 2700 meter lang zijn. De heuvelzone verdwijnt deels uit het parcours. "Toch blijft dit een uitdagend parcours," maakt de organisatie zich sterk. "Met de balkjes, het wasbord, de zandstrook, twee bruggen... bevat het parcours enkele mooie hindernissen. Voor zaterdag zien de weersverwachting er overigens zeer goed uit. We maken ons dus op voor een hoogdag met een sportieve en muzikale topaffiche."

Gullegem 24 aangepast parcours.jpg (175 KB)Het gedeelte rechtsonder werd er uit gelaten


Extra aandacht

De Hexia Cyclocross zal extra aandacht besteden aan de sportiviteit bij het publiek, in navolging van het jammerlijke incident tijdens de wedstrijd in Hulst. De verschillende zoneverantwoordelijken krijgen hiertoe een briefing en zullen des te meer aandachtig zijn. "Het parcours zal er met het natte weer al zwaar genoeg bijliggen voor de renners. Onsportief gedrag kunnen ze dus zeker missen," luidt het terecht.

Info/Uitslagen Cyclocross Gullegem klik hier

Credits organisatie Cyclocross Gullegem

 

 

 




Zoeken

Kalender

mei 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!