'Crossen, vliegen, duiken en weer opstaan'

'Crossen, vliegen, duiken en weer opstaan'

VRT-commentator Christophe Vandegoor en veldriticoon Paul Herygers brengen samen de theatershow 'crossen, vliegen, duiken en weer opstaan'. Met muzikale omkadering van een bandje, met onder meer Pieter-Jan Desmet, is ambiance, lachen geblazen en nog wat bijleren over de geschiedenis van de cross meer dan verzekerd. (Fotocredit Fotolox)

"Na twee eerdere theatertournees (Radio Koers over mijn jeugdwieleridolen en mijn enige overwinning als wielrenner bij de nieuwelingen en nadien Knechten van de Koers) kreeg ik het idee om iets over het veldrijden te gaan brengen.", legt Christophe Vandegoor uit. "Met Paul Herygers heb ik dan de ideale sidekick gevonden. Iemand die de cross door en door kent en heeft meegemaakt. En het dan ook nog eens op een fantastische manier kan brengen naar de mensen. Samen de avond voorbereiden met Paul en de muzikale leden geeft me trouwens enorm veel voldoening en energie. Het is achteraf steeds weer terugkijken op een zeer geslaagde avond. Zowel voor ons als voor de mensen die de show komen bezoeken. Want we krijgen heel veel positieve reacties achteraf."

Met Herygers heeft de in Tongeren geboren Vandegoor de Marc Degryse van de veldritanalisten weten te overtuigen. Elke week weer legt hij op TV op een eigengemaakte wijze de accenten van een wedstrijd bloot. "Met een wereldtitel en twee Belgische titels heeft de Kempenaar die de laatste jaren in Geel woonachtig is vroeger meermaals zijn kwaliteiten zelf kunnen tonen. In de show praat het duo dan ook over verhalen van het verre verleden en de huidige generatie. "De bewuste schouderklop komt natuurlijk ook nog aan bod. En telkens op een zeer spontane manier dat het elke keer wel de primeur lijkt die de mensen te horen krijgen."

Niet enkel Vandegoor heeft zijn theatershow. In het verleden kon je ook al gaan luisteren naar radio-collega Carl Berteele, en ook Ruben Van Gucht en Michel Wuyts hebben ervaring op de planken. "De eerste keer dat ik het idee had om een theatershow te maken dateert al van ruim twintig jaar geleden. Lang voor Karl Vannieuwkerke ermee begon. Maar toen had ik het lef nog niet om het idee daadwerkelijk uit te voeren. Met ouder worden wou ik achteraf niet het gevoel van spijt hebben om iets niet gedaan te hebben. En na een eerste vertelling over de Tour in mijn thuisstand Tongeren heb ik de koe bij de horens gevat."

Als radiocommentator wordt Vandegoor ook regelmatig ingeschakeld voor interviews op de televisie. En ook in het basket is hij meermaals de stem bij het beeld. "Radio blijft toch mijn absolute voorkeur hebben. Al geniet ik ook wel van de combinatie met het werken voor TV. Zo zal ik later dit jaar mijn vijfde Olympische Spelen verslaan. Iets wat elke keer weer een unieke belevenis blijft."

Praatavond

GAV_0149 copy 1.jpg (441 KB)Fotocredit TFoto

Ook voor Paul Herygers is het niet de eerste keer dat hij op de planken staat. "Enkele jaren geleden verzorgde ik samen met Michel Wuyts, Bart Wellens en Roland Liboton een praatavond in Geel. Dit jaar komt er een vervolg met Ruben Van Gucht, Roland Liboton, Erwin Vervecken en mezelf. Die praatavond zal plaatsvinden op 12 januari. En ook daarvoor kan je nog tickets verkrijgen, via sophievanbael1@gmail.com"

 

Tekst Lieven Verheyen -  credits Fotolox/Christophe Vandegoor - info via Garifuna klik hier

Affiche .jpg (61 KB)




Zoeken

Kalender

mei 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!