Einde seizoen voor Lars Daelmans na val in Antwerpen

Einde seizoen voor Lars Daelmans na val in Antwerpen

Lars Daelmans kwam bij de verkenning van het parcours voor de Wereldbekerwedstrijd in Antwerpen kwalijk ten val. De talentvolle jongeman moest naar het ziekenhuis en zijn veldritseizoen zit er meteen op. Jammer, want met de zege in Dendermonde en Merksplas toonde hij zich sterk als eerstejaarsjunior.

"De overstap van de nieuwelingen naar de junioren kon ik wel goed maken, denk ik, want het zijn langere wedstrijden en dat ligt me beter.", legt Lars Daelmans uit. "Alleen was het niet gemakkelijk om in september te beginnen met die lange wedstrijden, omwille van de hitte, maar dat hoort er ook bij.", klinkt het.

Op de toch zware omloop van Dendermonde liet hij zien uit het goede hout gesneden te zijn.
"De overwinning in Dendermonde kwam geheel onverwacht, zeker omdat ik vroeger in het seizoen in Knesselare pas mijn eerste overwinning had kunnen pakken van mijn hele wielercarrière. Dus Dendermonde had ik het zeker niet verwacht! En om dan een week later hetzelfde te kunnen doen in Merksplas was echt een droom die uitkwam. Het leek wel of ik op een wolk leefde!", blikt Lars terug.

Een eer en onbeschrijfelijk gevoel

De woensdag na Merksplas kwam dan ook het telefoontje van Sven Vanthourenhout. "Of ik wilde invallen voor een geblesseerde renner, en dat meteen in Dublin was een hele leuke en leerrijke ervaring! De wedstrijd zelf was wat minder omwille van heel slechte benen maar als ik terugkijk naar het gehele weekend was het wel echt 1 van de beste weekenden dat ik heb meegemaakt!"

En het bleef daar niet bij. "Om dan een beetje later terug in de selectie te zitten was echt een eer. In Namen was het gevoel goed maar toen heb ik me teveel laten doen in de start waardoor ik als laatste boven kwam dus dan was de wedstrijd eigenlijk al voorbij. Een wereldbeker rijden in eigen land met de Belgische kleren is echt een onbeschrijfelijk gevoel! Iedereen roept naar u en de sfeer in namen is echt geweldig!"

Val in Antwerpen

Gelukkig kan Daelmans terugkijken op die mooie momenten, want de lijn dit seizoen doortrekken zat er ineens niet meer in "In Antwerpen kon ik spijtig genoeg niet aan de start komen want op de dag van Antwerpen lag ik op de intensieve afdeling van het ziekenhuis. Omdat wij als junioren altijd heel vroeg moeten rijden op een wereldbeker zijn wij genoodzaakt om altijd al de dag voor de cross te gaan verkennen op het parcours. Alleen is dit anders uitgedraaid dan verwacht. In een stomme kleine afdaling wat eigenlijk niet veel voorstelt, slipte mijn achterwiel weg en kon ik me niet meer redden en belande ik met mijn maag boven op een paal. Eerst dacht ik dat ik nog wel kon vertrekken de dag erna maar ik moest ondergaan. Maar dat betekende wel dat ik kerstmis in het ziekenhuis heb moeten vieren, en dat mijn crossseizoen er opzit want ik mag 6 weken niet trainen. Na die 6 weken moet ik terug naar het ziekenhuis en als dan alles nog goed is en mijn bloedwaarden zijn terug normaal mag ik rustig op de rollen beginnen trainen en tegen maart- april zou ik buiten mogen trainen. Ook naar school gaan zal nog even moeten wachten.", luidt het voor de junior, die per 1 januari deel uitmaakt van het jongerenteam van Jurgen Mettepenningen.

Starbikes

"Ik ben heel blij dat ik nu bij Starbikes zit! Ze geven me de kans om verder te groeien en in deze periode steunen ze me heel goed en dat helpt heel veel! Dus daar ben ik hen heel dankbaar voor. Ik hoop volgend cyclocross seizoen een grote stap te hebben gemaakt door deze zomer goed te trainen en te koersen want ik wil heel graag iets teruggeven aan de ploeg.", aldus Lars Daelmans

Credits Wouter Toelen/TFoto

 




Zoeken

Kalender

mei 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!