Bakker beleefde hectische week na haar zege in Val di Sole

Bakker beleefde hectische week na haar zege in Val di Sole

Geen podiumplaats voor Manon Bakker het voorbije weekend. De Nederlandse finishte in Herentals op een zesde plaats en in Namen als dertiende. Na haar zege in Val di Sole beleefde ze een hectische week

“Vraag me niet hoe het komt maar ik had de hele wedstrijd het gevoel dat er maagzuur naar boven kwam”, vertelde Manon Bakker zaterdag na afloop van Herentals Crosst. “Verre van ideaal als je een cross moet rijden. Anderzijds beter nu dan vorige week. De overwinning in Italië nemen ze me niet meer af.”

De renster van Crelan-Corendon pakte in Italië haar eerste Wereldbekeroverwinning. En dat heeft ze de dagen nadien mogen ervaren. “De zege zorgde voor een hectische week. De ene telefoon volgde de andere op met felicitaties. Super lief van iedereen. Maar op de duur kwam er echt wel te veel op me af.”

En zo mocht de geboren Nunspeetse ervaren wat de absolute toppers wekelijks doormaken. “Ik had her er met Puck Pieterse nog over. Echt niet normaal wat er bij komt kijken. En dan moet je nog tijd zien over te houden om te gaan trainen.”

Met de ‘Skiberg’ als hindernis moet Bakker zeker even naar Val di Sole hebben teruggedacht. “Helaas lag er hier geen sneeuw. Dat zou me pas een voordeel hebben gegeven. Dit jaar moesten we de berg recht omhoog lopen. Niet echt iets voor mij.”

Ook voor Bakker wordt het een drukke Kerstperiode. “Volgende week rij ik Mol en Antwerpen. Nadien volgt dan nog Gavere, Loenhout en Hulst.”

Tekst Lieven Verheyen - fotocredit TFoto

 




Zoeken

Kalender

mei 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!