Broers Jacobs heersen op de Skiberg

Broers Jacobs heersen op de Skiberg

Ieben Jacobs won zaterdag bij de juniores te Herentals. Broer Lennes werd tweede. Achter het broederpaar finishte Ryan Laenen als derde.

"Er zijn minder leuke dingen dan met je broer samen naar de finish te rijden" glunderde Ieben Jacobs na de podiumceremonie van Herentals Crosst. "Eens we samen op kop reden wisten we dat we niet tegen maar met elkaar moesten rijden. De ene strook lag mij beter, de andere mijn jongere broer. Ideaal dus om de achtervolgers niet dichter te laten komen."

"Voor mij voelt deze tweede plaats ook echt aan als een overwinning. Vooral dan omdat ik achter Ieben finish. Dat ik niet met hem heb gespurt maar samen heb gevierd, lijkt me niet meer dan normaal. In de spurt had ik geen schijn van kans gemaakt. En zo hebben we nog een mooie foto voor later. Een foto die zowel bij onze ouders als bij het WAC-team in de smaak zal vallen."

HER_3072 podium junioren.jpg (227 KB)

Ryan Laenen (Ruiz-Bike Servicepunt CT) kon zeker ook leven met de derde plaats. "Het is mijn eerste UCI-podium dit jaar", wist de renner uit Beringen te vertellen. "Een hapering in de eerste modderstrook zorgde voor een minder goede start."

Laenen is in de eerste plaats een mountainbiker. "Die sport beoefen ik inderdaad in de zomer. In de winter neem ik dan deel aan de cross ter voorbereiding. Beide wielerdisciplines doe ik even graag. Al verliep het begin van het crossseizoen niet zoals ik hoopte. Dit resultaat geeft me wel een boost. Hopelijk kan ik de lijn doortrekken. Te beginnen in Heusden-Zolder want dat is mijn eerstvolgende wedstrijd", besloot de zestienjarige renner.

Tekst Lieven Verheyen - fotocredits TFoto

 








Zoeken

Kalender

mei 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!