Iserbyt snelt naar winst in Flamanville

Iserbyt snelt naar winst in Flamanville

Nadat Kevin Kuhn een tijdje aan de leiding reed, opende Pim Ronhaar de debatten in de wereldbekerwedstrijd in Flamanville. De Nederlander leek te soleren naar winst maar werd bijgebeend en voorbijgereden door Eli Iserbyt, die na een ware inhaalrace snorde naar een knappe zege in Frankrijk. Lars van der Haar legde nog beslag op de tweede plaats en Ronhaar finishte als derde.

Kevin Kuhn kwam bij aanvang van de wereldbekerwedstrijd in Flamanvulle vooraan het veld ingedoken en zette even door. Terwijl Eli Iserbyt een slechte start kende en op achtervolgen was aangewezen. Richting de tweede ronde snelde Pim Ronhaar naar de leiding en hij ging er alleen van door.
Iserbyt was intussen bezig aan een sterke inhaalrace en na korte tijd de eerste achtervolger op de Nederlander vooraan.

Het waren er aanvankelijk enkele meer maar de West-Vlaming had in de derde ronde nog enkel Joris Nieuwenhuis en Lars van der Haar in zijn spoor, teamgenoten van de koploper. De West-Vlaming slaagde er in om de twee af te schudden en ging voort op jacht. In de vijfde van in totaal zeven rondes slaagde Eli in zijn opzet. Hoewel Ronhaar even haperde aan de omheining, wist hij toch zijn wagonnetje terug aan te hangen. Maar Iserbyt bleef druk zetten en kon in de voorlaatste ronde finaal soleren richting een welverdiende zege.

Lars van der Haar pakte nog de tweede plaats en even later werd Ronhaar derde.

WB Flamanvlle 23 credit Yefrifotos podium heren 2.jpeg (272 KB)


Uitslagen WB Flamanville klik hier

Fotocredits Yefrifotos
Zoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

februari 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829   
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!