Juniore Ilken Seynave 23ste tussen elite dames in Kortrijk

Juniore Ilken Seynave 23ste tussen elite dames in Kortrijk

Ilken Seynave deed het als juniore best goed tussen de elite dames in de Urban Cross Kortrijk. De jongedame uit Wervik werd 23ste en was daarmee de beste Belgische in haar categorie.

Het voorbije weekend reden er bij de grote dames in de Urban Cross Kortrjk ook een aantal juniores mee. Zo ook Ilken Seynave, tweedejaars juniore uit Wervik. De microbe van het fietsen kreeg ze mee van haar broer en papa, die mountainbiken. Als 10-jarige reed Ilken haar eerste MTB-wedstrijd en werd ze de jaren die volgden meermaals West-Vlaams en Vlaams kampioen, alsook stond ze telkens mee op het podium van het BK.

De West-Vlaamse jongedame proefde intussen ook van het wegwielrennen en het veldrijden. "Waar ze zich super in amuseert", klinkt het ten huize van. 

Hoop op selectie

Ilken probeert zo veel mogelijk crossen te rijden en hoopt om geselecteerd te worden voor Wereldbekerwedstrijden. "In het bijzonder deze van Namen.", geeft vader Vincent mee. Ook het Wk veldrijden in Tabor zit bij de ambitieuze tweedejaarsjuniore in het achterhoofd.

Misschien is dit alles wel haalbaar als we het resultaat van het voorbije weekend in de Urban Cross Kortrijk bekijken. Ilken Seynave staat als 23ste in de uitslag in de wedstrijd bij de elite dames. De prestatie op zich is al goed en als we goed hebben gekeken, is ze daarmee de beste Belgische in haar categorie.

Ze hoopt de goede vorm te kunnen doortrekken en de eerste afspraak daarvoor is normaal gezien de Superprestige Boom van komende zaterdag.

De winter dient voor een groot stuk als voorbereiding op het wegseizoen, waar de jongedame uit Wervik zich ook wil tonen. "De Ronde van Vlaanderen en enkele buitenlandse koersen staan met stip aangeduid. ", luidt het voor de renster van het UCT Cycling Team ( MTB en cross)

Ze kijkt op naar Annemarie Worst en droomt om ooit van haar hobby haar beroep te kunnen maken.

Uitslagen Urban Cross Kortrijk klik

Fotocredit TFoto 

 
Zoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

februari 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829   
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!