Meg De Bruyne zegeviert in Maldegem

Meg De Bruyne zegeviert in Maldegem

Met een overwinning in de B-cross te Maldegem het voorbije weekend boekte Meg De Bruyne haar eerste zege van het seizoen. Liene Meeusen en Lien Schampaert vergezelden haar op het podium.

"Nochtans begon ik rampzalig aan de wedstrijd", doet Meg De Bruyne, renster van Proximus-Cyclis-Alphamotorhomes CT, haar verhaal. "Ik mocht op de eerste rij starten maar verloor veel plaatsen omdat ik maar liefst tweemaal naast mijn pedaal trapte. Gelukkig liet ik me hierdoor niet ontmoedigen en wist ik de eerste twee ronden al goed op te schuiven naar de tweede plaats. Niet veel later kwam ik zelfs aan de leiding. Liene Meeusen ging immers in de modderstrook in de fout. De kloof werd nooit groter dan vijftien seconden. Maar dat bleek achteraf te volstaan."

De Grembergse mag terecht met een goed gevoel terugblikken op het eerste deel van het veldritseizoen. "Zowel in het Deense Aarhus (6de en 7de) als in het Franse Brumath (13de) wist ik enkele felbegeerde UCI-punten te sprokkelen. Naast de sportieve successen kon ik ook genieten van de trips naar het buitenland op zich. Ook in eigen land ben ik best tevreden met de prestaties die ik tot op heden leverde. Zowel in A-crossen als B-crossen."

Zaterdag komt de 27-jarige aan de start in Boom. "Het is niet mijn favoriete omloop. Toch hoop ik dat de regen er nog voor kan zorgen dat het ook daar een trage en lastige race wordt met voldoende modder op het parcours.", aldus Meg.

Volledige uitslag klik hier

Tekts Lieven Verheyen - fotocredit TFoto

 

 
Zoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

februari 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829   
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!