Xander Danckaarts wint mooie wedstrijd

Xander Danckaarts wint mooie wedstrijd

De juniores maakten er in Maldegem een boeiende wedstrijd van. Xander Danckaarts pakte de zegebloemen mee naar huis. Yoran Ampoorter en Ferre Erpels mochten mee op het podium. Iets wat Stan Van Looy niet lukte. De Noorderwijkenaar reed lang mee in de kop van de wedstrijd maar moest na een val opgeven met een blessure aan het scheenbeen.

"Het was best een zware omloop waar meermaals moest gelopen worden", doet winnaar Danckaarts uit Overijse zijn verhaal. "Na lange tijd met vier te hebben rondgereden bleven uiteindelijk ikzelf en Yoram Ampoorter over. In een van de laatste bochten ging Yoram echter in de fout. Zo kon ik alleen richting de finish en mijn eerste seizoenszege rijden."

De 16-jarige eerstejaars junior komt uit voor Starbikes-Bert Containers. "Ook volgend jaar zal ik voor het opleidingsteam van Jurgen Mettepenningen uitkomen. Maar dat is voor later. De eerstvolgende weken gaat de focus naar de examens en zal ik niet deelnemen aan wedstrijden.", luidt het.

Yoram Ampoorter blikt ondanks val tevreden terug.

"Die val deed mijn winstkansen in duigen vallen", reageerde Yoram Ampoorter. "Jammer want op dat moment had ik misschien wel de beste papieren. Toch kan ik zeker wel tevreden terugblikken. Niet enkel op de cross van Maldegem. Maar op het globale eerste deel van het seizoen. Dat het zo zou gaan had ik vooraf niet durven denken. Hopelijk kan ik de goede vorm ook volgende week doortrekken. Dan start ik in Lichtervelde."

De 16-jarige renner trekt binnenkort naar een ander team. "Doordat mijn huidige wielerploeg Young Cycling Team Middelkerke ermee stopt, moest ik wel op zoek naar een nieuwe ploeg. De keuze is op Cyclingteam Atom6 gevallen."

Ferre Empels mag voor het eerst dit seizoen mee op het podium

"Door deze derde plaats mag ik voor het eerst dit seizoen mee op het podium staan", lachte Ferre Empels. "Lange tijd kon ik deel uitmaken van de kopgroep. Maar naar het einde toe maakte ik enkele fouten en verloor ik tijd" aldus de 16-jarige renner van Crabbe Toitures-CC Chevigny die zaterdag in Boom aan de start komt.

Volledige uitslag juniores klik hier (indien beschikbaar)

Tekst Lieven Verheyen - archieffoto credit TFoto

 

 
Zoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

februari 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829   
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!