Thomas Verheyen pakt zege bij elte zc in Maldegem

Thomas Verheyen pakt zege bij elte zc in Maldegem

Thomas Verheyen was zaterdag in Maldegem de beste bij de elite zc. De renner uit Vlimmeren had aan de finish bijna een halve minuut voorsprong op Ingmar Uytdewilligen. Kenny Roelandt werd derde op anderhalve minuut.

"Meteen mijn tweede overwinning van het seizoen", blikte winnaar Verheyen achteraf terug op zijn wedstrijd in Maldegem. "Mits wat minder tegenslag had ik al een paar keer meer bovenaan het podium kunnen staan. Dat de vorm goed is, bewees ik twee weken geleden nog. Toen eindigde ik tussen een aantal profs in Zwitsterland vierde."

Zaterdag was Dame Fortuna de renner van Antwerp Cycling Team Kontich wel gunstig gezind. "Na een goede start zat ik meteen in het spoor van Ingmar Uytdewilligen. Vooraf had ik al het vermoeden dat de winnaar een van ons beiden zou zijn. Achteraf is het ook zo uitgekomen. Vrij vroeg in de wedstrijd wist ik me lichtjes af te zonderen. Toen Uytdewilligen in de derde ronde dan ook nog eens te kampen kreeg met een lekke band was de kloof definitief geslagen. Jammer wel voor hem en voor de spankracht. Maar ook dat hoort bij de sport. Ik heb het zoals daarstraks gezegd ook al meermaals mogen ervaren dit seizoen."

De 26-jarige renner laat Boom volgend weekend links liggen. "Vrijdag trek ik voor een week naar Spanje. Daags voor Essen kom ik terug zodat ik in de Noorderkempen de competitie in België kan hernemen."

Volledige uitslag klik hier (indien beschikbaar)

Tekst Lieven Verheyen - archieffoto credit TFoto

 

 
Zoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

februari 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829   
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!