Ronhaar triomfeert in Dublin

Ronhaar triomfeert in Dublin

Nadat Thibau Nys eerst het voortouw nam in de Wereldbekermanche in Dublin, maar terug werd gegrepen, waagde Pim Ronhaar in de tweede crosshelft zijn kans, met succes. De Baloise Trek Lion kon in de slotfase nog Laurens Sweeck, die zich naar voor had geknokt, achter zich houden aan de meet. Eli Iserbyt werd even later derde.

Niels Vandeputte was goed voor de kopstart bij elite heren in de Wereldbekerwedstrijd in Dublin. Eli Iserbyt nam de leiding van hem over en vrijwel meteen lanceerde Thibau Nys zich. Vandeputte kroop in het wiel. Toen Iserbyt een slipper maakte, kwam Toon Vandebosch op positie drie.

In de tweede ronde kregen we Nys en Vandebosch als kopduo, met daarachter een omvangrijke groep op vijf secondjes. Vandebosch zakte wat terug en Nys kwam alleen aan de leiding. Iserbyt dichtte de kloof maar de Baloise Trek Lion bleef gas geven. Bij de achtervolgers maakte Joran Wyseure een sterkt indruk.

In de vierde ronde vormde zich een kopgroep, met Nys, Iserbyt, Ronhaar, Wyseure, alsook Laurens Sweeck en Jens Adams. Wyseure voelde zich in zijn element op de omloop in Dublin en pakte enige voorsprong. Maar de sterke West-Vlaming werd terug bijgehaald. Vervolgens waagde Ronhaar zijn kans. Deze keer zette Adams zich in het wiel, maar het was Iserbyt die de Nederlander zijn versnelling moest pareren. 

We kregen Ronhaar als leider in de race, met Iserbyt als eerste achtervolger en dan Laurens Sweeck, die net voor het ingaan van de voorlaatste ronde lek reed. De Crelan-Corendonrenner leek in een verloren positie terecht gekomen, maar na een sterke zandpassage kwam Laurens toch weer dichter op de twee voor hem.  Bij Iserbyt leek het beste er af en richting het absolute slot ging Sweeck hem voorbij, in de jacht op koploper Ronhaar. De Nederlander gaf het beste van zichzelf maar werd bijgebeend. Maar de cartouch die Laurens Sweeck nog afstak bleek niet straf genoeg om Pim Ronhaar van de zege te houden. 

WB Dublin 23 podium heren credit Yefrifotos.jpeg (238 KB)

Fotocredits Yefrifotos
Zoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

februari 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829   
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!