Lucinda Brand zegeviert in Dublin met sterke solo

Lucinda Brand zegeviert in Dublin met sterke solo

Lucinda Brand heeft met een sterke solo de Wereldbekermanche in het Ierse Dublin gewonnen op zondag 26 november 2023. Ceylin del Carmen Alvarado moet zich tevreden stellen met een tweede plaats, maar verstevigt haar leidstersplaats in het klassement. Belofte Zoe Bäckstedt finishte op een knappe derde stek.

De kopstart bij de dames in Dublin was voor de jonge Leonie Bentveld. Alicia Franck kwam in de aanvangsfase even op de kop, alsook Lucinda Brand, dan weer Marie Schreiber op de zandstrook, ... en vervolgens richting het slot van de eerste ronde wederom Brand. De Baloise Trek Lion nam resoluut het heft in handen en zette op de power flink door.

Bij het ingaan van de tweede ronde had ze al een kloofje van vijf seconden op het trio Schreiber, Alvarado en Zoe Bäckstedt. Deze laatste nam het initiatief in de achtervolging op de koploopster. Bij een fietswissel van de Britse kwam Alvarado op de tweede positie en ze leek te naderen naar voor. Intussen moest Schreiber de rol wat lossen.

Bij aanvang van ronde drie had Brand maar enkele meters meer voor en volgde Bäckstedt op een 17-tal seconden. Maar uiteindelijk kwam het niet meer samen. Integendeel vergrootte het onderling verschil en soleerde Lucinda Brand naar de Wereldbekerzege. Alvarado en Bäckstedt consolideerden hun respectievelijke tweede en derde stek.

(lees verder onder de foto)
WB Dublin Yefrifotos podium dames.jpeg (249 KB)

"In de eerste ronde was het wat vechten voor de positie.", zei Brand na afloop. "En dan was het vooral ritme vinden. Blijven koersen." Lucinda houdt wel van het parcours dat onder de wielen werd geschoven in Dublin. "Dat stoempen gaat me goed af.", klinkt het met de glimlach

Bäckstedt was de beste belofte bij de dames.
2 Marie Schreiber (Lux)
3. Kristyna Zemanova (Tsj)
WB Dublin Yefrifotos podium beloften dames.jpeg (223 KB)


Uitslagen en standen van/na WB Dublin klik hier

Fotocredits Yefrifotos
Zoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

februari 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829   
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!