Zege voor Arne Baers in Kortrijk

Arne Baers heeft zich de beste getoond bij de beloften heren in de Urban Cross Kortrijk op zaterdag 25 november 2023. Wout Janssen finishte kort achter hem als tweede en Yordi Corsus mocht als derde mee het podium op.

Het was al vrij snel duidelijk dat Arne Baers zich in zijn sas voelde op het parcours van de Urban Cross Kortrijk. Hij toonde zich de betere in de race bij de U23 heren en pakte voorsprong op de naaste concurrentie. Baers wist dan ook geconsolideerd te soleren naar winst. “Ik denk dat ik vooral het verschil maakte op de lange rechte stukken”, zei hij na afloop.

"Een overwinning op een goed moment.", vertelde ploegleider Geert Wellens ons. "Arne was er wat naar op zoek."

In de achtervolging op de koploper vonden teamgenoten Yordi Corsus en Viktor Vandenberghe elkaar. Maar Wout Janssen reed een heel sterk slot en hij beloonde zichzelf met een knappe tweede stek . Corsus finishte als derde en Viktor Vanderberghe greep net naast het podium, maar is wel de nieuwe leider van het klassement bij de beloften.