Iserbyt wint na spannend slot de thuiswedstrijd

Iserbyt wint na spannend slot de thuiswedstrijd

De Urban Cross Kortrijk kende een spannend verloop, met Eli Iserbyt als uiteindelijke winnaar. Lars van der Haar en Cameron Mason flankeerden de West-Vlaming op het podium, als respectievelijk tweede en derde.

Lars van der Haar toonde meteen zijn goede benen na het startsignaal voor de 2de manche van de X²O Badkamers Trofee. De Nederlandse kampioen ging dusdanig te keer dat er slechts één renner hem volgde, zijn landgenoot Corné van Kessel. Het kopduo sloeg een kloofje op teamgenoten Michael Vanthourenhout en Iserbyt, die nog een keertje niet al te best was gestart.

Van Kessel moest de rol vooraan lossen en probeerde zijn wagonnetje aan te haken bij het duo van Pauwels Sauzen-Bingoal. Vanthourenhout wist na enkele rondes achtervolgwerk als eerste de aansluiting naar voor te maken. Even erna deed ook Iserbyt dat en ook Cameron Mason pikte aan.

Vier renners trokken de finale in, een strijd op het scherpst van de snee. De Europese kampioen nam de leiding in de slotronde en leek weg te kunnen rijden van zijn metgezellen, maar hij kwam kwalijk ten val op zijn schouder en verliet de wedstrijd.

Finaal toonde Eli Iserbyt zich de betere van het overblijvend trio en in eigen gouw soleerde hij naar een volgende zege in Kortrijk. Kort achter hem won Van der Haar het sprintje van Mason voor de tweede plaats.

Reacties klik hier + zie onder

Fotocredit TFoto
Zoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

februari 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829   
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!