Top drie WK elite dames in Urban Cross Kortrijk

Top drie WK elite dames in Urban Cross Kortrijk

Op zaterdag 25 november 2023 is er met de Urban Cross Kortrijk de tweede manche van de X²O Badkamers Trofee. Lucinda Brand , Puck Pieterse en Fem van Empel - top drie van het jongste WK veldrijden elite dames - gaan voor het eerst dit seizoen de strijd met elkaar aan.

Wereld- en Europees kampioene Fem van Empel pikt met de Urban Cross Kortrijk terug in. De Nederlandse pakte even pauze na het behalen van de Europese titel in Pontchâteau. Voor het eerst sinds de wereldbekerwedstrijd in Waterloo zal ze de strijd aangaan met haar land- en leeftijdsgenote Puck Pieterse. Ook present, Lucinda Brand, die na blessureleed terug naar het beste vorm toegroeit.

Pieterse verwacht een spannende strijd

Puck Pieterse, die vorig weekend in Troyes aan haar veldritseizoen begon, hoopt alvast op een mooie strijd. “Zowel Fem als ik hebben nog nooit in Kortrijk gereden. Voor allebei is het dus een stap in het onbekende, maar door de aard van de cross verwacht ik dat alles dicht bij elkaar zal liggen en we een spannende wedstrijd zullen krijgen.”

In de wereldbekermanche in Troyes moest Pieterse nog het onderspit delven tegen Ceylin del Carmen Alvarado. “Ik had uiteraard heel graag willen winnen, maar botste gewoon op een heel goede Ceylin. Na slechts 2,5 week trainen is het ook niet zo gek dat nog niet alles op zijn plaats viel en misschien is dat niet slecht dat het niet meteen een gewonnen zaak is als ik naar de cross ga. Dat zijn momenten waar je veel uit kan leren, ook tactisch. Het zorgt ook voor extra motivatie.”

Haar MTB-zomer - Pieterse werd Europees kampioene en pakte zilver en brons op het WK - heeft de 21-jarige Nederlandse een extra vertrouwensboost gegeven. “Afgelopen zomer heb ik mezelf toch verbaasd. In de cross wist ik dat ik goed voor de dag kon komen, de mountainbike was voor mij nog een grote ontdekkingstocht.”

“In het veld heb ik nu dan ook niet het gevoel dat er extra druk is. Het was vorig jaar al heel vet dat ik me in iedere wedstrijd heb kunnen tonen. Het zal dan ook niet eenvoudig zijn om even goed te doen, maar dat brengt geen extra druk met zich mee. Bevestigen? Dat heb ik voor mezelf al gedaan op de mountainbike. Als je daar bergop geen vermogen kan trappen, dan kan je gewoon niet mee.”, aldus de talentvolle Pieterse.

Fotocredits TFoto - tekstbron: Golazo / X²O Badkamers Trofee

Info Urban Cross Kortrijk klik hier 

 

 

 
Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!