Contractverlenging voor Thibau Nys

Contractverlenging voor Thibau Nys

Thibau Nys ziet zijn knappe prestaties beloond met een contractverlenging bij de Baloise Trek Lions en Lidl-Trek tot 2026.

Begin 2023 werd Thibau Nys nog wereldkampioen veldrijden bij de beloften. Niet veel later zat de talentvolle jongeman op de wegfiets en verdedigde hij de kleuren van het team Lidl-Trek. Nys toonde uit het goede hout gesneden te zijn en pakte in zijn eerste jaar al een zege in de Tour of Norway, alsook won hij de GP des Kantons Aargau.

"Ik had niet verwacht om al meteen twee koersen te winnen, het kwam sneller dan verwacht.", zegt Nys, die aangeeft al heel veel geleerd te hebben van de grote namen binnen het team. En de honger is er, om in de toekomst nog meer kennis en ervaring op te doen en te winnen.

Thibau maakte de keuze om vanaf dit veldritseizoen bij de elite heren uit te komen in het veld. Ook bij deze stap boekte hij al succes, meteen zelfs. Nys opende met de zege in Beringen, won de Wereldbeker in Waterloo (USA) en triomfeerde op de Koppenberg.

Een contractverlenging bij de teams waarvoor de 21-jarige op de weg en in het veld uitkomt, is dan ook een mooie beloning.

"Ik ben zeer blij dat ik verder kan doorgroeien binnen deze structuur.", klinkt het. "Het liet me al toe om meerdere stappen vooruit te zetten en ik hoop dat verder te kunnen doen in deze omgeving, die aanvoelt als familie. De combinatie van het veldrijden bij de Baloise Trek Lions en het wegprogramma bij Lidl Trek is een ideale mix, die ik nodig heb om de beste renner in me boven te halen.", aldus Thibau Nys.

Fotocredit TFoto

Thibau Nys op Veldritkrant klik hier




Zoeken

Kalender

mei 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!