G-renster Silke Bastiaensen lanceerde haar op de Gentse piste

G-renster Silke Bastiaensen lanceerde haar op de Gentse piste

De Tielense G-renster Silke Bastiaensen beleefde vrijdag een topdag. Samen met de andere geselecteerden van de Special Olympics mocht ze vrijdag in een bomvol Kuipke op de piste rijden. De 1km werd door haar zonder problemen afgelegd.

"In de modder voel ik me toch veel comfortabeler", zei Bastiaensen achteraf. "Dat mijn kleren in de cross veel vuiler worden vind ik ook niet erg. De was is immers voor mijn mama." (lacht)

De 23-jarige renster is niet de eerste de beste. Zowel in het veld als op de weg won ze al meerdere Belgische titels in de G-sport. Ook nam ze al deel aan grote buitenlandse wedstrijden. "Maar op de piste rijden is toch een heel aparte ervaring. De eerste uitnodiging om hier te komen rijden heb ik destijds nog links laten liggen. Ik was immers veel te bang om te vallen en me pijn te doen. Vorig jaar durfde ik de stap wel te zetten. En ook dit jaar ging ik maar al te graag in op deze invitatie. Al blijft het echt wel opletten. Zeker in de bochten."

Op het einde van haar race genoot de Kempense zichtbaar. "Al die aanmoedigingen maken het extra leuk. En later in de avond kan ik nog naar Lotte Kopecky kijken. Wat kan een mens zich nog meer wensen ?"

Tekst en fotocredit Lieven Verheyen

 

 




Zoeken

Kalender

juli 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!