Shanyl De Schoesitter kan uitstekende start niet volhouden

Shanyl De Schoesitter kan uitstekende start niet volhouden

Op het EK bij de junioren dames nam Shanyl De Schoesitter een voortvarende start. Na enkele ronden moest ze dat echter bekopen. Uiteindelijk kwam ze als elfde over de eindmeet. Ruim drie minuten na winnares Célia Gery.

"Ik heb geprobeerd om een podiumplaats uit de brand te slepen. Lange tijd lag ik in derde of vierde positie en had ik er ook uitzicht op. Maar in de tweede helft van de wedstrijd kon ik dat tempo niet meer volhouden. Nu goed, ik speelde alles, en uiteindelijk werd het niets.", was De Schoesitter eerlijk na afloop van haar EK

Toch mag de Waasmunsterse van het Pauwels Sauzen-Bingoal team met goed gevoel terugkijken naar haar wedstrijd. "Ik heb alles gegeven. En zien waar ik dan ging uitkomen. Meer mag ik van mezelf niet verwachten."

Normaal had de wedstrijd voor dames junioren zaterdag plaats gevonden. Door de storm werd het een dag later. "Omdat het buiten te gevaarlijk was, opteerde ik om nog wat op de rollen te rijden. Nadien volgden wat gezelschapsspelen en een bezoek aan een koffiebar. Zodoende ging de dag toch vlot voorbij."

Door het nieuwe dagprogramma waarin alle wedstrijden op dezelfde dag plaatsvonden, moesten de jonge dames al om negen uur starten. "We mochten wel pas om acht uur op parcours voor de verkenning. Dat vergde dus wel een aanpassing aan mijn opwarmingsschema. Gelukkig was het wel licht genoeg tijdens de verkenning. Daar lag het dus zeker niet aan. Net zomin het aan de modderstroken lag. Akkoord, ze waren wel diep maar voor het overige deel was het parcours goed berijdbaar."

Het algemene gevoel was overheersend goed bij De Schoesitter. "De eerste vier ronden waren zeer goed. Dat ga ik onthouden. Nadien waren de benen op. Qua resultaat kon het beter, maar ik heb er alles voor gedaan en moet me niets verwijten achteraf.", klinkt het bij Shanyl

Tekst Lieven Verheyen - Fotocredit TFoto

 
Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!