Kevin Kuhn wil zich ook in de kijker rijden op 't EK

Kevin Kuhn wil zich ook in de kijker rijden op 't EK

Kevin Kuhn zou het liefst een snelle omloop onder de wielen geschoven krijgen zondag op het EK veldrijden voor elite heren, maar een modderpoel schrikt hem niet af. De Zwitser van het team van Bart Wellens heeft in elk geval de goede vorm te pakken.

De aandachtige toeschouwer heeft de voorbije wedstrijden ongetwijfeld opgemerkt dat Kevin Kuhn zich goed vooraan wist te nestelen. De Zwitser startte zijn veldritseizoen met drie zeges in eigen land. Dat hij op elke omloop goed uit de voeten kan, tonen zijn 7de plaats in Overijse, 4de in Ruddervoorde en 10de in Maasmechelen eigenlijk al wat aan. De renner van Circus-Reuz-Technord, het team van Bart Wellens, ging bewust niet van start op de Koppenberg en mikt op een top 5 op het EK veldrijden voor elite heren.

(lees verder onder de foto)
MAA_6481 Kuhn.jpg (247 KB)

'Modderpoel schrikt me niet af'

“Ik herinner me nog het vorige Europees Kampioenschap in Pontchâteau in 2016, op een razendsnelle omloop. Vanwege de stormachtige omstandigheden ziet het er deze keer helemaal anders uit. De staat van het gras zal bepaald worden door het aantal liters regen dat voor deze zondagnamiddag zal vallen. In mijn persoonlijke ideale scenario blijft het parcours snel, al schrikt een modderpoel me niet af. Dit Europese Kampioenschap is een mooie kans om mezelf in de kijker te rijden. Daarom heb ik deze woensdag aan de wekelijkse veldrittraining van het team deelgenomen in plaats van aan de loodzware wedstrijd op de Koppenberg. Dat kan in mijn voordeel spelen ten opzichte van mijn concurrenten. Ik hoop op een goede dag om mijn top vijf van vorig seizoen in Namen te evenaren.”, aldus Kevin Kuhn

Info EK veldrijden op zondag 5 november 2023 klik

Fotocredits

 

 




Zoeken

Kalender

mei 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!