Thibau Nys topt op terrein van sponsor Trek

Thibau Nys topt op terrein van sponsor Trek

Thibau Nys heeft de openingsmanche van de Wereldbeker veldrijden 2023-2024 gewonnen, op terrein van teamsponsor Trek in Waterloo (USA). Eli Iserbyt en Pim Ronhaar flankeerden Nys junior op het podium, als respectievelijk tweede en derde.

Michael Vanthourenhout trok het deelnemersveld aan richting het veld in de Wereldbekerwedstrijd in Waterloo maar Eli Iserbyt nam al snel na het opdraaien de koppositie van hem over en legde een hoog tempo op. Pim Ronhaar en even later ook Thibau Nys nestelden zich ook vooraan. De twee Baloise Trek Lions maakten het de Pauwels Sauzen-Bingoal niet makkelijk waardoor hij telkens de gaatjes moest dichten. Toen Iserbyt te kampen kreeg met een probleem aan zijn schoen kwam hij achterop. 

Na een paar rondes toonde Nys junior zich de betere ploeggenoot en soleerde richting de zege.

Na een lange achtervolging slaagde Iserbyt er uiteindelijk in om op en over Ronhaar te gaan. Hij kwam ook dichter bij Nys, maar niet veel later liep zijn achterstand weer wat op. 

Thibau reed een gecontroleerde laatste ronde en genoot met volle teugen van zijn eerste Wereldbekerzege bij de profs, en dat op het terrein van teamsponsor Trek. Iserbyt bolde als tweede over de meet en Ronhaar als derde. Joris Nieuwenhuis en Lars van der Haar maakten het feestje compleet voor de Baloise Trek Lions door als vierde en vijfde te finishen.

Uitslagen klik hier

Fotocredit TFoto




Zoeken

Kalender

mei 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!