Denise Betsema start later aan haar veldritseizoen

Denise Betsema start later aan haar veldritseizoen

Door een val op training afgelopen zomer start Denise Betsema met een kleine vertraging aan haar veldritseizoen. "Zodra ik aan de start sta, hoop ik dat aan honderd procent te kunnen doen.", laat de Nederlandse optekenen.

Twee maand terug werd Denise het slachtoffer van een stevige crash op training in haar woonplaats Texel. De gevolgen daarvan sleepten enkele weken aan: "Het was een flinke klap. Breuken liep ik gelukkig niet op, wel kneuzingen en open wonden die moesten gehecht worden. Mijn been bleef zo lang opgezet dat ik drie weken training moest schrappen. Dat zette me verschillende stappen terug in mijn voorbereiding."

Intussen is de Texelse weer volop aan het trainen. "Gelukkig begint het veldritseizoen dit jaar wat later. Zo heb ik iets meer tijd gehad om me voor te bereiden. Momenteel speelt de pijn nog steeds een beetje op na mijn trainingen. Maar zodra ik terugkeer in competitie, hoop ik dat weer aan honderd procent te kunnen doen. Ik wil direct weer goed aan de start staan."

Beringen en Waterloo (USA) niet

Twee wedstrijden werden geschrapt: de Exact Cross van Beringen en de wereldbekeropener in het Amerikaanse Waterloo. "Een wereldbekermanche missen, is jammer. Maar door de lange reis naar de VS te schrappen, win ik extra trainingsdagen. In het weekend van Waterloo rijd ik in eigen land wel in het Nederlandse Oisterwijk. Een goeie test voor het materiaal en voor mijn lichaam, een week voor ik in Overijse mijn eerste grote cross rijd.", luidt het

Fotocredit TFoto - bron reactie: Pauwels Sauzen-Bingoal

 

 
Zoeken

Kalender

mei 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!