Naud De Clercq en Shanyl De Schoesitter pakken beide de Belgische graveltitel

Naud De Clercq en Shanyl De Schoesitter pakken beide de Belgische graveltitel

Naud De Clercq en Shanyl De Schoesitter zorgden afgelopen weekend voor twee Belgische titels in het kamp van Jurgen Mettepenningen. Beide youngsters wonnen in Oud-Heverlee immers het eerste Belgische kampioenschap gravelbike in hun leeftijdscategorie.

"Misschien was het feit dat ik in Brakel woon wel een licht voordeel", vertelde Naud De Clercq. "De hellingen, kasseien en gravelwegen vind ik immers ook op mijn trainingstochtjes terug. Ander belangrijk aspect is dat ik geen materiaalpech kende. De factor geluk moet bij dergelijke wedstrijden ook aan je zijde staan. Het tempo lag gedurende heel de wedstrijd hoog. Daardoor moesten we regelmatig manoeuvres maken die we in andere wedstrijden niet gewoon zijn."

Wat het de renners extra moeilijk maakte, was de onwetendheid over hun positie. "Doordat alle leeftijdscategorieën door elkaar aan het rijden waren, was het inderdaad niet simpel om op de hoogte te blijven van de wedstrijdsituatie. Via mijn ouders hoorde ik op een gegeven moment wel dat mijn voorsprong meer dan een minuut bedroeg. Maar dan nog is het onder voorbehoud. Het kan altijd zijn dat er een leeftijdsgenoot de aansluiting vond bij een vorige groep en daar niet was opgemerkt. Ik bleef trouwens hard doorrijden. Een lekke band kon altijd gebeuren. Zegezeker voelde ik me nooit tot het moment ik de laatste rechte lijn inging."

Op het BK gravel kwam de Oostvlaming nog uit bij de nieuwelingen. Zondag op de cross in Beringen komt hij bij de juniores aan de start. "Met wedstrijden in Duitsland, Zwitserland en Nederland heb ik al wel wat crossen gereden. Wat het in die nieuwe leeftijdscategorie wordt zal nog moeten blijken. Maar het spreekt voor zich dat ik er hard naar uitkijk. Een eerste wedstrijd in België is en blijft namelijk speciaal.", aldus Naud

Naud en Shanyl BK Gravel credit Lieven.jpg (178 KB)

Voor Shanyl De Schoesitter was het eveneens een leuke kennismaking met de nieuwste wielerdiscipline. "Net als in Houffalize was het in Oud-Heverlee ook weer een superleuke ervaring. Toch blijft de cross voor mij nog steeds de mooiste discpiline die er is. Niet alleen omdat ik die tak van de wielersport al het langste doe. Maar ook omdat de modder en de toeschouwers die voor een helse sfeer zorgen u als crosser een gevoel geven dat je nergens zo kan beleven.", klinkt het bij Shanyl.

De Waasmunsterse was in de wolken met haar tricolore trui. "Als je de eerste editie van iets kan winnen, maakt het de zege net iets specialer. Dat er in onze leeftijdscategorie niet zoveel deelneemsters waren, kan ik niet ontkennen en is best jammer. Maar het maakt mijn trui niet minder verdiend. Zo heb ik er heel hard voor gewerkt en ook als een echte sporter naar toe geleefd. En over de afwezigen van anderen kan ik alleen maar zeggen dat ze ongelijk hadden.", aldus het multitalent op de fiets

Tekst en fotocredits Lieven Verheyen

 

 

 




Zoeken

Kalender

mei 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!