Xaydee Van Sinaey reed haar EK-tijdrit op slappe benen

Xaydee Van Sinaey reed haar EK-tijdrit op slappe benen

Het EK wegwielrennen begon op woensdag voor Xaydee Van Sinaey met een valse noot. In de tijdrit kwam ze niet verder dan een zevenentwintigste plaats. Op 2min42sec van de Italiaanse winnares Fedrica Venturelli. 'Plots moest alles er uit', klinkt het.

"Dit is niet wat ik er op vooraan van verwachtte" vertelde de Xaydee Van Sinaey na EK-tijdrit. "Net na de opwarming op de rollen begon ik me onwel te voelen. In die mate zelfs dat ik vlak voor mijn vertrek moest overgeven. Ook mijn gelletje inhouden lukte me niet."

Een verklaring voor het overgeven heeft de renster die op de weg uitkomt voor het WAC-team en in het veld voor de equipe van Crelan-Corendon niet. "Plots moest alles er gewoon uit. En nu ik mijn race beëindigd heb, voel ik me weer beter. Aan de stress ligt het niet, denk ik. Want ik heb al meerdere grotere kampioenschappen gereden. Voor ik op de rollen begon los te rijden voelde ik me echt nog oké."

Wat het betekent voor de wegrit is nog niet duidelijk voor de juniore uit Schendelbeke. "Zoals ik zeg, voel ik me nu al veel beter. Dus ga ik het met de bondscoach eens bekijken. Als blijkt dat ik toch echt ziek zou worden, ga ik me natuurlijjk wel afzonderen van de anderen. Maar laat ons hopen dat dit niet het geval is. Want ik heb de intentie om na dit EK meteen door te gaan met een gravelrit volgende week. En de week erna ergens mijn crossseizoen aan te vatten.", aldus Xaydee.

Tekst Lieven Verheyen - archieffoto credit TFoto

Na de finish werd Xaydee getroost door Luca Vierstraeten en Zoe van Velzen (foto credit Verheyen)
Van Sinaey getroost EK 23 credit Lieven.jpg (267 KB)

Alle info EK wielrennen 2023 klik hier

 

 




Zoeken

Kalender

mei 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!