Lauren Molengraaf krijgt een profcontract

Lauren Molengraaf krijgt een profcontract

De 17-jarige Nederlandse Lauren Molengraaf krijgt een profcontract bij Intermarché-Circus-Wanty. "Ze zal de professionele wielerwereld ontdekken bij haar overstap naar de beloftencategorie en tot minstens eind 2025 in de drie disciplines (weg, MTB en het veld) op het hoogste niveau koersen.", luidt het vanuit het team.

De huidige Europese kampioene veldrijden bij de junioren blijft trouw aan de structuur van Intermarché-Circus-Wanty voor haar winters in het veld, terwijl ze vanaf januari 2024 op de weg met FDJ-Suez de stap naar de Women’s World Tour maakt en op de mountainbike de trui van Lapierre Mavic Unity zal aantrekken.

Naast haar Europese titel veldrijden bij de junioren was Molengraaf de voorbije winter heer en meester in de wereldbeker in haar categorie en veroverde ze met het Nederlandse zestal de regenboogtrui in de mixed relay. Ze stak tevens haar neus aan het venster in de elite categorie, met onder meer top vijf plaatsen in Loenhout (4e) en Lille (5e) en een twaalfde plaats in de wereldbeker in Antwerpen.

Deze zomer eindigde ze zesde op het Europese kampioenschap mountainbike, vooraleer ze op het Super WK in Schotland een tiende plaats in deze discipline behaalde. Enkele dagen eerder vertegenwoordigde ze haar land voor het eerst in de regenboogstrijd op de weg en werd 22e

Drie weken voor haar achttiende verjaardag rijdt Molengraaf haar laatste wedstrijd als junior, in de wegrit op het Europees kampioenschap in Drenthe, haar thuisland.

“Afgelopen winter ben ik onder de vleugels van het veldritteam van Intermarché-Circus-Wanty helemaal open gebloeid en dat heeft in mijn laatste seizoen bij de junioren tot fantastische resultaten geleid."", laat Lauren Molengraaf optekenen. "Het is een hele eer dat de structuur van Jean-François Bourlart voor mijn overstap naar de beloften op zoek gegaan is naar een mogelijkheid om me in mijn drie favoriete disciplines de beste ondersteuning te bieden. Dat getuigt van een groot vertrouwen in mijn capaciteiten. Intermarché-Circus-Wanty, FDJ-Suez en Lapierre-Mavic Unity delen dezelfde visie over mijn toekomst en daarom heb ik voor dit bijzondere avontuur met drie topteams gekozen. In elke discipline krijg ik de kans om rustig te groeien, binnen een uiterst professioneel kader.”

“In het veld ben ik er als junior al in geslaagd om verschillende ereplaatsen in de elite categorie te behalen. Voor mijn eerste jaar als belofte koester ik de ambitie om me aankomende winter vooral in mijn eigen categorie te onderscheiden, met het Europese en wereldkampioenschap als ijkpunten. Daarnaast zal ik me hoofdzakelijk op de wereldbekers richten. In de eerste helft van september zijn we met het team naar La Bresse getrokken om het nakende seizoen voor te bereiden. Ik kan niet wachten om eind oktober van start te gaan, maar daarvoor wil ik nog schitteren in mijn allerlaatste wedstrijd als junior, het Europees kampioenschap op de weg in Drenthe deze zondag.”

“Nu ik ook op de weg en de mountainbike van een professionele begeleiding zal kunnen genieten, is het mijn bedoeling om ook in deze disciplines een rechtlijnige progressie te maken. Ik ben ongelofelijk gemotiveerd om te leren van ervaren ploeggenoten en performance staff. Ik ben dankbaar dat drie teams de handen in elkaar slaan om samen aan mijn toekomst te bouwen en ben erg benieuwd waar dit unieke pad me naartoe zal leiden.”, aldus Lauren

Fotocredit TFoto - tekstbron: Team Intermarché-Circus-Wanty

 




Zoeken

Kalender

mei 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!