Wout van Aert ziet Joshua Tarling als grote favoriet voor het EK tijdrijden

Wout van Aert ziet Joshua Tarling als grote favoriet voor het EK tijdrijden

Op woensdag start in Drenthe het Europees kampioenschap wielrennen met de individuele tijdritten. Bij de mannen is het uitkijken naar het vormpeil van Wout Van Aert. De Herentalsenaar keerde ziek terug van de Tour of Britain.

"Gelukkig voel ik me nu terug beter" vertelt Van Aert op de persconferentie daags voor de tijdrit. "De eerste dagen voelde ik me echt belabberd op de fiets. Welke invloed die paar dagen hebben zal morgen blijken. Maar ik hoop toch om me op het podium te kunnen plaatsen. Of het op het hoogste schavotje is valt af te wachten. Wereldkampioen Joshua Tarling is mijn inziens de grote favoriet."

Het deelnemersveld verschilt van het deelnemersveld aan de tijdrit op het WK. Een tijdrit die voor de renner van Jumbo-Visma niet verliep zoals gehoopt. "Ik heb er zeker mijn lessen uit getrokken. En enkele zaken zoals de houding op de fiets aangepast. Dat het een ander deelnemersveld is klopt. Maar heeft geen invloed op de winnaar. Men zal over enkele dagen niet kijken naar de afwezigen, maar wel wie de trui mag aandoen. Komt er ook bij dat het EK veel aan prestige heeft gewonnen. Ik neem dit dan ook zeker serieus.

(lees verder onder de foto)
wout credit Lieven.jpg (160 KB)

De wind kan wel eens een bepalende factor worden. "Bij de verkenning was er veel zijwind. Enkel in het eerste deel zat de wind op kop. Gezien het geen superlange tijdrit is, zal het er op aankomen om zo lang mogelijk vol te houden om alles te geven.", weet Van Aert

De negenentwintigjargie renner kwam ook nog even terug op het gebeuren met ploegmaat en vriend Nathan Van Hooydonck. "Toen ik het nieuws vernam was ik meteen van slag. Gelukkig gaat het de goede kant met hem op. "

Tekst en fotocredits Lieven Verheyen

Alle info EK wielrennen 2023 klik hier

 

 




Zoeken

Kalender

mei 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!