Lies'l Schevenels combineert studies vroedvrouw met het wielrennen

Lies'l Schevenels combineert studies vroedvrouw met het wielrennen

Met een geanimeerd programma werden woensdag in de gebouwen van sportkledingfabrikant Jako de rensters van De Ceuster-Bonache CX voor het komende crossseizoen voorgesteld. Onder hen Lies'l Schevenels. De belofte die dit jaar enkele mooie stappen voorwaarts wil zetten.

"De passie voor de fiets is eigenlijk toevallig gekomen", doet Lies'L Schevenels haar verhaal. "Mijn broer reed vroeger BMX en moest in de winter regelmatig met de mountainbike tochtjes maken. Dat leek me ook leuk en niet veel later begon ik zelf ook met die sport. Gaandeweg leerde ik ook het veldrijden appreciëren. En dat is ondertussen de belangrijkste wielerdiscipline voor me geworden."

In vergelijking met de voorbije jaren hoopt Schevenels serieuze progressie te maken. "Met een andere trainer en een andere trainingsaanpak wil ik inderdaad de nodige stappen voorwaarts zetten. Dit door een groot aantal a-crossen af te werken. Als belofte wordt het de eerste taak om die wedstrijden uit te kunnen rijden. Op iets langere termijn hoop ik op het BK een rol van betekenis te kunnen spelen. Naast de a-crossen in België zal ik ook wel op zoek moeten gaan naar UCI-punten in kleinere buitenlandse wedstrijden. Maar een exact schema daarvan moet nog gemaakt worden.", verduidelijlkt de Lummense dame.

Vorig weekend nam de renster nog deel aan de b-cross in Wiekevorst. Met een zevende plaats kon ze daar onmogelijk zeer tevreden zijn. "Neen, het was inderdaad niet super. Maar ik had een hele slechte loting en moest vanop de laatste startrij vertrekken. In principe was er dan nog tijd genoeg om richting de kop van de wedstrijd te schuiven. Maar het bochtige parcours speelde er ook niet echt in mijn voordeel. En leerde me meteen dat ik onder andere in het wringen en mezelf plaatsen ook nog veel ruimte tot verbetering heb."

(lees verder onder de foto)
Veerle Schuyten & PXL Hasselt-studente Lies'l Schevenels.jpg (185 KB)

Naast het veld studeert de negentienjarige de richting vroedvrouw aan Hogeschool PXL te Hasselt. "Ik start er het tweede jaar. Hopelijk verloopt dat even succesvol als mijn eerste jaar. Met de school krijg ik door mijn profstatuut de mogelijkheid om de examens na het crossseizoen te plannen. Regelmatig zal ik ook de toestemming krijgen om afwezig te zijn tijdens enkele lessen. Zo kan de focus in de winter volledig naar de cross gaan. Eens we februari dan gepasseerd zijn gaat de aandacht naar de schoolboeken. Maar laat dat nog maar even wegblijven en ons genieten van een mooi veldritseizoen.", aldus Lies'l


Tekst Lieven Verheyen - fotocredits Dreamteampics

 
Zoeken

Kalender

mei 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!