Zita Peeters en Sanne Laurijssen imponeren bij dames jeugd.

Zita Peeters en Sanne Laurijssen imponeren bij dames jeugd.

Sanne Laurijssen won zondag de wedstrijd voor meisjes juniores te Wiekevorst. Zita Peeters deed hetzelfde bij de meisjes nieuwelingen. Beide winnaressen imponeerden in hun leeftijdscategorie. Meer zelfs, ze lieten ook het merendeel van de dames elite achter zich.

"En dan verliep mijn wedstrijdbegin nog verre van ideaal", wist tweedejaars nieuwelinge Zita Peeters te vertellen nadat ze bekomen was van de inspanningen. "Zo ging mijn ketting er in de eerste ronde af en moest ik met een serieuze achterstand vertrekken."

Desondanks wist de vijftienjarige renster uit Lummen tal van juniores en elites te remonteren. Het zegt iets over haar talent. "Techniek is mede door het mountainbiken best in orde. Power mag er op de langere rechte stukken daarentegen gerust nog bijkomen. Logisch gezien mijn nog jonge leeftijd."

Peeters, die uitkomt voor Acrog-Tormans heeft van het PK en BK haar grote doelen gemaakt. Nochtans was de cross niet de eerste sport waarin ze uitkwam. "Ik deed eerst aan hockey in Tessenderlo. Die club ging echter failliet en vrienden van mijn ouders spoorden me aan om het ook eens in de cross te proberen."

(lees verder onder de foto - podium dames junioren)

1. Sanne Laurijssen
2. Lien Schampaert
3. Noï Moes (Ned)
WIE_2181.jpg (294 KB)

"Winnen is altijd leuk", reageerde Sanne Laurijssen nadat ze eveneens even op adem was gekomen. "Alleen heb ik er nu niet ten volle van kunnen genieten. Daarvoor was het echt veel te warm. En dan te weten dat de cross eigenlijk een wintersport is" knipoogde de renster van het WAC-team.

Podiumfoto's

meisjes nieuwelingen

1. Zita Peeters
2. Elena van der Veken (Ned)
3. Jaylinn Brakke (Ned)
WIE_2170.jpg (343 KB)

beloften en elite dames

1. Nette Coppens
2. Lore Sas
3. Adèle Hurteloup (Fra)
WIE_2193.jpg (200 KB)


Volledige uitslag klik hier

Tekst Lieven Verheyen - fotocredits TFoto

 

 




Zoeken

Kalender

mei 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!