Giel Lejeune pakt twee op twee

Giel Lejeune pakt twee op twee

Bij de tweedejaars nieuwelingen stond er in Wiekevorst geen maat op Giel Lejeune uit Rotselaar. Hij had ruim een halve minuut voorsprong op Thomas Verdonck. Arthur Janssens finishte op driekwart minuut.


"Na even af te wachten koos ik toch nog vrij vroeg in de wedstrijd mijn moment om solo op kop te gaan rijden", vertelde Giel Lejeune na zijn cross in Wiekevorst. "Waar mogelijk was het ook uitkijken waar je in de schaduw kon rijden. Drinken aanpakken is verboden in een veldrit. En ik nam er ook geen mee op de fiets. Dat was een bewuste keuze. Voor en na de wedstrijd drink ik wel veel."

Na Kessel pakte de vijftienjarige renner van Young Cycling Talent Demer en Dijle een tweede zege op rij. "Ooit komt er een einde aan de zegereeks. Maar ik hoop ze wel nog zo lang mogelijk aan te houden. Hopelijk volgende week ook in het Nederlandse Kleeberg. De ambitie is er om naast zo hoog mogelijk te eindigen ook een goed gevoel te hebben na afloop.", aldus Giel

(lees verder onder de foto)
WIE_1877.jpg (323 KB)

Thomas Verdonck beseft dat de tweede plaats het hoogst haalbare was

"Het was echt wel afzien met dit weer", gaf de Thomas Verdonck grif toe. "Komt er ook nog bij dat ik met Arthur iemand achter mij had die zeer sterk was in de bochten. Het kwam er dus op aan om de technische stroken telkens voor hem in te gaan. Van uitblazen was er geen moment sprake. Integendeel, elke seconde van deze koers reed ik op mijn limiet.", klinkt het bij de jongeman uit Ravels.

De tweede plaats was dan ook het hoogst haalbare. Dat besefte de renner van Team Kempen zelf meteen. "Tegen Giel Lejeune was vandaag niets in te brengen. Aan mijn startpositie lag het ook niet. Ik mocht vanop de derde rij vertrekken en kon zelfs als eerste het veld indraaien. De start is iets wat me altijd goed ligt. Ik heb er dan ook alles uitgehaald wat er in zat."

Arthur Janssens reageerde met de pedalen na zijn pech vorig weekend

"Deze derde plaats stemt me tevreden", luidt het bij Janssens.. "Vooraf was het wel wat afwachten hoe ik de inspanningen zou verteren. De voorbije dagen sukkelde ik immers met wat lichte keelpijn en snot."

Maar dat viel dus al bij al goed mee. Vorige week stond de renner van AA Drink Young Lions vlak na de start een tijd stil met een kapotte derailleur (lees hier). "Het maakte dat ik in de start toch iets voorzichtiger was. Maar niet dat me dit veel tijd en plaatsen kostte. Ook de extreme hitte speelde een belangrijke rol in de wedstrijd. In tegenstelling tot de twee andere renners op het podium koos ik er wel voor om een drinkbus mee te nemen op de fiets. Soms is dat dan wel iets lastiger tijdens het manoeuvreren. Maar de verkoeling op de aankomststrook was best zalig.", aldus de Noorderwijkenaar

Volledige uitslag klik hier (indien beschikbaar)

Tekst Lieven Verheyen - fotocredits TFoto


Junioren jongens

1. Keano Geens
2. Fabian Maes
3. Lars Daelmans

WIE_2434.jpg (157 KB)

WIE_2471.jpg (235 KB)

Volledige uitslag klik hier (indien beschikbaar)

 

 
Zoeken

Kalender

juni 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!