Van Kessel trok logischerwijze met dubbel gevoel op stage

Van Kessel trok logischerwijze met dubbel gevoel op stage

Corne van Kessel vertoefde deze week grotendeels met de ploegmaats van Deschacht-Hens-Maes in Aarschot. Daar legden ze de laatste voorbereidingen op het komende crossseizoen. Voor Van Kessel was het een stage met dubbel gevoel.

"Natuurlijk kijk ik uit naar de cross", zegt Corné van Kessel. "Al is dat met deze warme temperaturen best een raar vooruitzicht. Maar gezien ik onlangs voor de tweede keer vader werd, was het toch ook wennen om ons pasgeboren dochtertje Stans enkele dagen te moeten missen."

Met vrouwtje Nicky had de Olenaar al een zoon. Cyriel zette vorige vrijdag zijn eerste stapjes in de kleuterklas. "Hij is een trotse grote broer. En draagt zeker ook zorg voor zijn zusje. Maar natuurlijk wil hij ook nog wel wat extra aandacht. Alles in de goede proporties houden, is met momenten niet zo evident. Al lukt het meestal wel."

De bevalling van Stans verliep goed. En ook de timing was voor een crosser ideaal. "Cyriel werd geboren in de aanloop naar het WK. Dat was hectisch. Temeer omdat ik er zelf ook bij wou zijn. Nu was de planning inderdaad wat beter. En ook nu was ik getuige van het mooie werk van mijn vrouwtje."

Naast het labeur op training reden de renners van Deschacht-Hens-Maes woensdag nog een wedstrijd in Izegem. Eerder dit seizoen liet hij zich al een paar keer behoorlijk opmerken op de weg. "De vorm is best al wel aanwezig. Met drie overwinningen en de puntentrui in de Ronde van Vlaams-Brabant als uitschieter. In tegenstelling tot bij Intermarché-Wanty-Gobert rij ik nu kleinere wedstrijden. Al is ook daar het niveau best hoog. Het grote verschil met het vorige team is dat ik nu de wegkoersen echt als voorbereiding kan afwerken. Al zal ik later zeker fier terugblikken op deelnames aan die grotere wedstrijden.", luidt het bij de Nederlander

Kleebergcross

Wat de cross betreft, zien we Van Kessel dit weekend nog niet in actie. "Dat klopt, ik duik 17 september een eerste keer in het veld. Dan doe ik mee aan de Kleebergcross te Mechelen (nvdr Nederland). Hopelijk kan ik de goede resultaten van de weg ook in het veld herhalen. Doordat ik al zeker ben van een tweejarig contract zal ik sowieso veel relaxter aan de start komen dan de voorgaande jaren. Toen was ik telkens maar zeker van een overeenkomst tot het einde van het seizoen. En ja, dat bracht de nodige stress met zich mee.", aldus Corné.

Tekst Lieven Verheyen - fotocredit Nicky.

 

 
Zoeken

Kalender

juli 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!