Van Aert zegeviert in Tour of Britain

Van Aert zegeviert in Tour of Britain

Wout van Aert heeft de vijfde rit in de Tour of Britain gewonnen. Met een solo in de laatste kilometer wist hij het peloton enkele seconden voor te blijven. Het levert hem tevens de leiderstrui op.

De 5de etappe van de Tour of Britain leek uit te draaien op een verwachte massasprint, maar dat was buiten Wout van Aert om gerekend. Hij soleerde op 1 km van de meet richting de zege.


“Geweldig om zo te winnen. Dit was precies het plan dat we vooraf hadden gemaakt. We hadden het gevoel dat andere ploegen hun lead out voor de sprint een beetje op ons begonnen af te stemmen. Daar heb ik vandaag van kunnen profiteren.“, legt Wout uit.

Fotocredit en reactie Team Jumbo-Visma

Update 10/9 > Van Aert heeft ook de eindzege te pakken in de Tour of Britain 2023

“Ik heb zo slim mogelijk gereden en geknokt tot de finish”, Van Aert optkenen. “We wisten van tevoren dat andere ploegen ons onder druk gingen zetten. Het was de zwaarste etappe met de langste beklimmingen. Dat Rodríguez wegreed was zeker niet ideaal, al is het niet gek dat hij sterker is op een klim als de Bryn Du. Vandaag heb ik alles te danken aan mijn ploeggenoten. Zij hebben het op het vlakke stuk recht kunnen zetten.”

in de slotrit focuste Wout op het eindklassement. "De ritzege lag niet meer binnen mijn bereik. Ik moest rustig blijven en mijn krachten verdelen. Deze zege betekent veel voor mij. Iedereen reed tegen ons omdat we in de beginfase zoveel ritten wonnen. Dat maakte het niet gemakkelijk. Ik ben trots dat ik het heb kunnen afmaken. Het was een geweldige week voor onze ploeg.”, aldus Wout van Aert

 

 

Alle info van de Tour of Britain klik hier

 

 

 
Zoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

oktober 2023<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!