Yordi Corsus moedigt vriendin aan op de cross van Kessel

Yordi Corsus moedigt vriendin aan op de cross van Kessel

Eerstejaarsbelofte Yordi Corsus was een van de vele toeschouwers op de cross te Kessel het voorbije weekend. De renner van Pauwels Sauzen-Bingoal stond er niet toevallig aan de kant van het parcours.

"Ik ben hier om mijn vriendin, Jana Van der Veken aan te moedigen", vertelde Corsus. "Het is me niet altijd gegeven om haar bezig te zien. Vandaar dat ik deze kans zeker niet wou laten liggen."

corsus credit Lieven.jpg (265 KB)Fotocredit Verheyen

Met een dertiende plaats plaats bij de elite dames toonde Jana zich zeker verdienstelijk. Corsus zelf mocht in Kessel niet aan de start verschijnen. "Gezien ik onder contract lig, mag ik blijkbaar niet in b-crossen rijden. Enerzijds jammer, want ik had me eigenlijk wel ingeschreven en had hier zeker wat wedstrijdritme willen opdoen. Maar anderzijds begrijp ik de regel wel. Het was de ploegleiding die me trouwens op de hoogte bracht van het reglement."

X2O Trofee

De zeventienjarige renner uit Wiekevorst maakt deze winter dus zijn debuut in de beloftencategorie. Iets waar hij wel naar uitkijkt. "Al besef ik zeker en vast dat het een serieuze stap is van junior naar belofte. Zeker ook omdat we regelmatig in dezelfde wedstrijd rijden als kleppers zoals Van Aert, Van der Poel, Iserbyt en Vanthourenhout. In die wedstrijden komt het er vooral op aan om niet gedubbeld te worden. In de wedstrijden om het X2O-klassement rijden de beloften apart. Vandaar dat ik quasi aan elke wedstrijd van dat regelmatigheidscriterium ga deelnemen. Wat er van resultaat mogelijk is valt af te wachten. Al hoop ik wel eens ergens op een uitschieter en een mooie ereplaats. Het zal er op aankomen om de wedstrijden met zo weinig mogelijk fouten uit te rijden. De cross in Beringen zal meteen een goede waardemeter zijn. Ik ben dan ook benieuwd hoe ik daar voor de dag kom."

Goede voorbereiding

Dat zal inderdaad een van de grote verschillen zijn voor Corsus in vergelijking met de voorgaande jaren. Toen finishte hij meermaals op het podium. En uit de top tien was hij nauwelijks weg te denken. "Mentaal sta ik sterk genoeg om te beseffen dat ik nu meermaals wat verderop in het peloton zal rijden. Wat maakt dat ik me geen onnodige druk ga opleggen en ook niet te erg ontgoocheld zal zijn als ik achteraf moet constateren dat er niet meer mogelijk was. Aan de voorbereiding zal het alvast niet liggen. Deze verliep perfect. Met een Belgische titel in het mountainbike als extraatje (lees hier). Binnen enkele dagen vertrek ik met de ploeg op stage naar La Gleize (Wallonië). Eens die achter de rug is duik ook ik het veld in.

Tekst Lieven Verheyen - archieffoto credit TFoto

 

 
Zoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

oktober 2023<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!