Joyce Vanderbeken opent op hoogste schavotje

Joyce Vanderbeken opent op hoogste schavotje

Joyce Vanderbeken heeft met gemak de eerste b-cross van het jaar gewonnen. De West-Vlaamse had in Steenhuffel een voorsprong van meer dan een halve minuut op Sanne Laurijssen. Shanyl De Schoesitter mocht als derde mee op het podium.

"Ik draaide als vijfde het veld in", wist Vanderbeken na afloop van de 1ste B-cross van dit veldritseizoen te vertellen. "Even kon Shanyl De Schoesitter me nog gezelschap houden. Eens ik haar ook had afgeschud, ging de voorsprong stelselmatig de hoogte in. Altijd leuk om zo het veldritseizoen te starten. Je komst immers steeds met de nodige vraagtekens aan de start; hoe ver je staat tegenover de anderen. Al gaat de focus nu wel uit naar het BK mountainbike marathon in Bouillon volgende week. Nadien staat het BK/EK gravel in Leuven op de agenda en ook het WK gravel (Italië) is iets waar ik naar uitkijk. En dan zijn we al ruim half oktober vooraleer ik weer op de crossfiets spring.", geeft de ervaren dame mee.

Op dat BK mountainbike marathon kan de 39-jarige haar vijfde Belgische titel pakken. Niet slecht voor de renster die in 2009 ook Belgisch kampioene was in het veldrijden. "Het jaar nadien begon Sanne Cant aan haar huzarenstukje van inmiddels veertien opeenvolgende titels. Elk jaar hoop ik trouwens dat ze haar serie kan verlengen. Zo blijf ik ook steeds in beeld als men over haar reeks praat.(lacht) Ik besef natuurlijk goed genoeg dat A-crossen winnen er voor mij niet meer inzit. Ik zal er nog wel enkele uitkiezen waar ik aan de start verschijn. Maar een groot aantal wedstrijden gaat dat niet meer zijn. En zeker geen wereldbekerwedstrijden meer. Met exact honderd deelnames heb ik er genoeg gereden. De realiteit is ook dat ik daar nog weinig te zoeken heb, gezien de vele en sterke profrensters."

En het profbestaan is inderdaad niet meer weggelegd voor de renster van het Bike-Advice Cycling Team. "Ik werk al meerdere jaren bij het wit-gele kruis. Eerst als verpleegster aan huis. Maar ondertussen geruime tijd als administratieve bediende. Dat was destijds een bewuste keuze om over te schakelen naar het bureauwerk. Het is immers beter te combineren met het leveren van sportprestaties.", aldus Joyce Vanderbeken

Volledige uitslag dames klik hier (indien beschikbaar)

Tekst en fotocredit - Lieven Verheyen

 

 
Zoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

oktober 2023<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!