Ingmar Uytdewilligen troeft Wout Janssen af

Ingmar Uytdewilligen troeft Wout Janssen af

De wedstrijd voor elite zc en beloften was er eentje waar de spanning pas in de slotronde wegebte in Steenhuffel. Wout Janssen trok er halfweg koers op uit. Enkel Ingmar Uytdewilligen kon zijn wagon aanpikken. En in de laatste modderstrook besliste deze laatste de openingscross van B-circuit in zijn voordeel.

"Tot aan de demarrage van Wout zaten we met een zestal renners in een selecte kopgroep", vertelde een opgeluchte winnaar Uytdewilligen achteraf. "Met een plaats op de tweede startrij was het lot me vooraf gunstig gezind. Eens we in het veld zaten was ik opgeschoven naar de vijfde plaats. En toen de kopgroep van zes tot stand kwam was ik dus ook attent. Elke ronde wisten we met ons zessen de voorsprong op de rest groter te maken. En dan was er dus het moment waarop Wout Janssen toesloeg."

En waar de renner uit Berendrecht dus meteen op reageerde. Met succes bleek achteraf. "De laatste modderstrook was de laatste kans om de wedstrijd vroegtijdig te beslissen. Gelukkig wist ik er gebruik van te maken. Meteen is de kop er af. Zowel wat het seizoen betreft als wat mijn eerste overwinning betreft."

Ook dit jaar komt de eenendertigjarige renner uit voor Athletes for Hope van Marc Herremans. En dat ook dit jaar met de nodige ambities. "Vorig jaar wist ik vier overwinningen te behalen. Een aantal dat ik dit jaar graag met een zege meer wil overtreffen. In de b-crossen welteverstaan. Wat de a-crossen betreft hoop ik vooral in Essen en Hamme-Zogge, waar de meeste toppers soms voor durven passen graag in de top vijftien finishen.", aldus Ingmar Uytdewillegen.

Volledige uitslag klik hier

Tekst  Lieven Verheyen - fotocredit Groenevinger Jo

 

 

 

 
Zoeken

Kalender

juli 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!