Yenthe Van Lommel brak elleboog tijdens GP Yvonne Reynders

Yenthe Van Lommel brak elleboog tijdens GP Yvonne Reynders

Winst en verlies, geluk en tegenslag, ... in de (wieler)sport ligt alles dicht bij elkaar. Dat mocht ook Yenthe Van Lommel ervaren. Nauwelijks drie weken na het behalen van de provinciale titel staat de Heistse nu ruim drie maanden aan de kant.

"Tijdens de tweede ronde van GP Yvonne Reynders werd er net voor mij gevallen", doet onfortuinlijke renster Yenthe Van Lommel haar verhaal. "Ik kon deze niet meer ontwijken en kwam hard tegen het asfalt. Met een complexe elleboogbreuk tot gevolg. In die zin dat er sprake is van twee kleine breukjes en een scharnierend stuk dat ook gehavend is. Dat werd daags na mijn eerste visite aan het ziekenhuis van Herentals door de elleboogspecialist helaas bevestigd."

Een operatieve ingreep blijkt niet nodig voor de eenentwintigjarige renster van CT Belco/Van Eyck. "Momenteel lig ik twee weken in het gips. Nadien moet ik gedurende vier weken in een brace. In totaal zal ik drie tot vier maanden buiten strijd zijn. Jammer natuurlijk. Ik genoot er zo van om in de trui van Provinciaal beloftenkampioene te mogen rijden. En naast die titel mochten ook de andere resultaten best gezien worden."

Toch blijft Van Lommel positief vooruitkijkend : "Dat moet wel he. Ik heb in het verleden andere blessures en tegenslagen overleefd. Dus zal dit ook wel goed komen. De ontgoocheling die net na de val opkwam, is ondertussen omgezet in moed om te revalideren. Dat kan je best doen met het nodige optimisme. Even op de tanden bijten en het lichaam de nodige rust geven is nu nodig. En dan begint het werken naar volgend seizoen. Want één ding staat vast ... ook deze elleboog krijgt mij niet klein.", aldus Yenthe

Tekst Lieven Verheyen - fotocredit Yenthe V.

 

 




Zoeken

Kalender

mei 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!