Zeer relaxte Marthe Truyen genoot nog na van het WK

Zeer relaxte Marthe Truyen genoot nog na van het WK

Net als thuisrijdster Sanne Cant en Julie De Wilde was er voor Marthe Truyen geen tijd om uit te rusten van het WK. De Bevelse kwam samen met haar ploeggenotes aan de start in Noorderwijk. Daar vond op dinsdag de GP Yvonne Reynders plaats.

“Natuurlijk hebben we de wereldtitel van Lotte (Kopecky red) achteraf gevierd. En aangezien alcohol best wel eens goed kan zijn voor de koolhydraten, denk ik dat we zeker nog in goede conditie aan de start verschijnen”, grapte Truyen bij de ploegenpresentatie op het podium. “Dat het voor Sanne een wedstrijd in eigen gemeente is, maakt het voor haar speciaal. Maar ook voor mij is het maar twintig minuten fietsen van bij thuis.”, zei Marthe.

Rol

Minder opvallend dan Cant en Ghekiere was er voor de renster van Fenix-Deceuninck best wel een rol weggelegd op weg naar de regenboogtrui van Kopecky. “Vooral in het begin van de wedstrijd heb ik de gevraagde taak volbracht. Ik zat goed vooraan en reageerde op aanvallen op de cruciale punten. Op de lange helling moest ik wel mijn eigen tempo rijden. Samen met een heel aantal andere rensters, waaronder ook Vos en Van Anrooij, kwamen wij op geringe achterstand van het eerste deel van het peloton boven. Maar voor we op de plaatselijke omloop kwamen wisten we die achterstand goed te maken.”, legt Truyen uit.

Toch zou de ‘Vlam van Bevel’ niet meer in de voorste gelederen verschjnen. “Net op het moment dat ik wou opschuiven kwam ik achter een valpartij stil te staan. Ik verloor veel plaatsen. Dat was op dat bochtige parcours nefast. Jammer, want ik hield wel van dat soort omloop. Met ook nog Julie De Wilde in mijn groep besloot ik me volledig voor haar op te offeren. In de hoop zo nog een podiumplaats bij de beloften uit de brand te slepen. Helaas bleken er nog drie belofterensters in de voorste groep te zitten. Wat niet duidelijk was gezien we zonder oortjes moesten koersen.”

Feestje

De zege van landgenote Kopecky maakte echter alles goed. “Een magistrale prestatie. Wat het natuurlijk voor mij ook een heel unieke ervaring maakte. Met achteraf dus een leuk feestje en lekker eten. En ja, er was wat alcohol bij, maar die woorden op het podium waren vooral gekscherend bedoeld.” (lacht)

In de GP Yvonne Reynders zelf zagen we Truyen steeds vooraan het peloton. Goed afstoppend voor de kopgroep, waar zowel Sanne Cant als ploeggenote Evy Kuijpers deel van uitmaakte. Helaas zonder zege voor het team van de broers Roodhooft. In een spurt was Eline Van Rooijen net de betere. “Echt wel jammer. Maar het is zo. We mogen trots zijn op haar prestatie. Wat mezelf betrof, voelden de benen ook wel best oké aan. Beter zelfs dan ik vooraf durfde te denken.”, aldus Marthe Truyen

Tekst en fotocredit Lieven Verheyen

Trotse sponsor van het puntenklassement in Ladies Cycling Cup

728x90_banner-HD.gif (309 KB)

 

 
Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!