Brent Lippens zat zondag een eerste keer op de crossfiets

Brent Lippens zat zondag een eerste keer op de crossfiets

"Ik heb een supergoed wegseizoen gereden maar blijf een echte crosser.", zegt Brent Lippens, die zondag al een eerste keer op de crossfiets zat. Donderdag eindigde hij nog zevende in de klimkoers te Couvin. Best een opvallende uitslag gezien Lippens nog eerstjaars nieuweling is en daarenboven vooral in de cross zijn beste vorm vind.

"Dat klopt. Ik nam het er ook op tegen jongens die speciaal op hoogtestage waren gegaan of die al meerdere wedstrijden met veel hoogtemeters achter de kiezen hadden" doet de renner uit Eeklo zijn verhaal. "Maar ik heb er eigenlijk mijn ganse wegseizoen bevestigd. Dat was immers supergoed met twee podiumplaatsen (tweede in Sleidinge en derde in Oostnieuwkerke) en een hele resem top vijf en top tien uitslagen. Zo was ik ook vijfde op het BK. En mocht ik beter uit de laatste bocht zijn gekomen, was ook daar het podium haalbaar."

'Een echte crosser'

Je zou haast denken dat de vijftienjarige aan een wegcarrière timmert. "Neen hoor. Althans zeker nu nog niet. Ik voel me nog steeds een echte crosser. Woensdag was ik zo blij als een klein kind dat de crossfietsen in elkaar gestoken waren. Zondag ben ik er meteen een eerste keer op gaan trainen. De klimkoers in Couvin was trouwens mijn laatste wegrace dit seizoen. Vanaf nu gaat de focus naar de cross. Op drie september begint mijn seizoen in Kessel."

Daarmee bewijst de renner van Starbikes-Bert Containers meteen dat hij zich niet te goed voelt voor de b-crossen. "Waarom zou ik ? Net in die b-crossen ben ik destijds begonnen. Natuurlijk hoop ik dit jaar vooral ook in de a-crossen en de provinciale en Belgische titelrace in de beste vorm te zijn. Maar ook de andere wedstrijden neem ik serieus op."

De titelraces. Daar liep het dit seizoen als eerstejaarsnieuweling mis. Hopelijk kan hij dat volgend seizoen als tweedejaars rechtzetten. "In de nacht voor het PK werd ik badend in het zweet wakker. Ziek dus. En op het BK was mijn koers na een val in de eerste bocht al voorbij. Ok, er zat wat druk op, maar dat was niet meer dan pech.", aldus de talentvolle jonge kerel.

Tekst Lieven Verheyen - fotocredit Bram van Lent

Brent Lippens op Veldritkrant klik hier

 

 




Zoeken

Kalender

mei 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!