Jens Dekker duikt 'terug' met ambitie het veld in

Jens Dekker duikt 'terug' met ambitie het veld in

Bij de junioren vocht crosstalent Jens Dekker mooie duels uit met Tom Pidcock en Eli Iserbyt. Maar in tegenstelling tot zijn leeftijdsgenoten verdween Dekker wegens aanhoudende gezondheidsproblemen geruisloos van het toneel. Maar nu is 24-jarige Nederlander terug. In het tenue van ZZPR.nl-Parkhotel-Orange Babies Cycling Team probeert hij alsnog door te breken.

Een comeback noemt Dekker het zelf liever niet. "Want ik heb nooit de beslissing genomen om te stoppen met fietsen", vertelt hi . Maar feit is wel dat Dekker al enkele jaren geen wedstrijden heeft gereden. Het begon bij de veloften met ademhalingsproblemen, waardoor de Drent niet meer zo diep kon gaan als hij gewend was. Hij fietste er nog wel een tijdje mee door – en boekte zelfs wat mooie resultaten – maar uiteindelijk dwongen die problemen hem om de fiets aan de kant te zetten.

"Op een gegeven moment ging het gewoon niet meer. Voor elke training had ik stress. Kan ik vandaag wel diep gaan? Dus het ging ook in mijn hoofd zitten. Ik kwam in een vicieuze cirkel terecht waar ik niet meer uitkwam.", legt Jens uit

Dekker ging training geven bij zijn club De Peddelaars, deed wat commentaar voor Eurosport en werkte ondertussen aan zijn herstel. Tot hij voelde dat het terug goed zat "En eind vorig jaar merkte ik dat de cirkel was doorbroken. Ik voelde me weer de oude. En toen wist ik meteen: ik ga ervoor.", luidt het nu.

Dekker begon meer en meer te trainen en kan nu terug aan de slag bij de ploeg waar hij reed voor hij afstand nam van het crossen.

"Ik ben heel blij dat ik bij ZZPR.nl-Parkhotel-Orange Babies de kans krijg om het weer te proberen. Ik heb enorm veel zin in het nieuwe crossseizoen. Ik heb nooit het maximale uit mijn carrière kunnen halen. Nu ben ik 24 en hoop ik dat alsnog te doen. Bij de junioren heb ik mooie wedstrijden gewonnen, zonder dat ik er heel veel voor trainde. Ik ben benieuwd wat ik kan nu ik er wel alles voor doe. Ja, ik denk dat ik het nog kan. Mijn doelen voor deze winter? ‘Het doel is om een stabiel seizoen te rijden, en op termijn denk ik dat het mogelijk is om bij de top in het veldrijden te gaan horen."


Archieffoto credit TFoto - tekstbron:
ZZPR.nl-Parkhotel-Orange Babies Cycling Team

Tag Dekker 

 




Zoeken

Kalender

mei 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!