Van der Poel is wereldkampioen wegwielrennen 2023

Van der Poel is wereldkampioen wegwielrennen 2023

Mathieu van der Poel, de regerende wereldkampioen veldrijden, heeft nu ook de regenboogtrui te pakken in het wegwielrennen bij de elite heren. De Nederlander plaatste zijn aanval uit een select groepje op iets meer dan 20 km van de finish, kwam nog ten val, maar wist zijn solo naar de titel met succes voort te zetten in Glasgow ...

1. Mathieu van der Poel (Ned)  - goud
2. Wout van Aert - zilver
3. Tadej Pogacar (Slo) - brons
4. Mads Pedersen (Den)
5. Stefan Kung (Zwi)
6. Jasper Stuyven
7. Matthew Dinham (Aus)
8. Tom Skujins (Lat)
9. Tiesj Benoot
10. Alberto Bettiol (Ita)

"Het was één van de grootste doelen, die ik nog had.", zegt Van der Poel over het behalen van de wereldtitel op de weg bij elite heren. "Hem te winnen, is geweldig. Het maakt als 't ware mijn carrière compleet. Misschien wel de grootste overwinning op de weg. Ik kan het me nog niet voor de geest halen om een heel jaar met de regenboogtrui te mogen rijden op de weg."

Mathieu had zijn aanval gepland "Het was een lastig gedeelte van het parcours. Toen ik zag dat ik een gaatje had, gaf het me vleugels. "

Tot de val en hij even dacht dat 't voorbij was. "Ja, eigenlijk een beetje stom, want ik nam geen risico's. Maar opeens lag ik op de grond. Ik was kwaad op mezelf ... Maar het was soms heel glad. Om het dan toch af te maken, zal ik niet zeggen dat het des te mooier is. Want ik had liever op mijn fiets gebleven. Had het me de titel gekost, zou het me een aantal slapeloze nachten hebben bezorgd."

Wout van Aert werd knap tweede en staat niet te huppelen van plezier maar moet zich toch tevreden stellen met het zilver. "We zagen gewoon dat Mathieu de sterkste was.", klinkt het.

Archieffoto credit TFoto




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!