Tricolore voor Shanyl De Schoesitter

Tricolore voor Shanyl De Schoesitter

Het voorbije weekend werden in Houffalize de Belgische kampioenschappen mountainbike gehouden. Bij de juniores meisjes pakte Shanyl De Schoesitter zowel in de shorttrack als de gewone wedstrijd de Belgische titel. Lore Sas mocht telkens mee op het podium. In de wedstrijd werd ze tweede, in het shorttracknummer derde.

"Ik startte als grote favoriet en ben blij die rol waar te hebben waar gemaakt", aldus tweevoudig winnares Shanyl De Schoesitter. "Al blijft het steeds nagelbijten. Onlangs kende ik op het EK nog pech met zadelbreuk. Zoiets of andere pech kan ook op een BK plaatsvinden. Je zal me dus nooit op voorhand het vel van de beer weten te verkopen."

Ondanks haar reeds goed gevulde palmares is de 16-jarige Waasmunsterse trots op deze titels. "Ik schat deze net als de andere titels hoog in. Over enkele weken neem ik deel aan het WK in Glasgow. Nadien zal de focus op het crossseizoen komen te liggen. Maar volgend jaar mag ik deze tricoloretrui ook nog enkele keren dragen. Dat zal ik zeker niet nalaten. Tussen al de trainingen en wedstrijden in neem ik ook nog deel aan het EK gravel. Met een nieuwe gravelfiets zal ook dat een leuke belevenis worden."

Winnen went snel zou je denken. Toch legt de renster van Pauwels Sauzen-Bingoal de lat steeds hoog. "Ik voel dat ik op technisch vlak nog steeds progressie maak, Net zoals ik elk jaar ook nog sterker blijf worden. Mijn intenties blijven dan ook om steeds het beste in mezelf naar boven te brengen. Al is plezier houden in de hobby minstens even zo belangrijk.", aldus Shanyl.

(lees verder onder de foto)
WhatsApp Image 2023-07-23 at 22.14.36.jpeg (158 KB)

Lore Sas was vooral blij in de wedstrijd op de tweede plaats te eindigen. "In het shorttracknummer was dat zeker ook mogelijk geweest. Helaas werd ik in de slotfase nog voorbijgesneld door Mirthe Hubrechts. Nu waren de rollen omgekeerd."

De renster van Acrog-Tormans maakt komend crossseizoen de overstap naar de beloften. "Ik ben benieuwd wat dat gaat geven. Al ga ik me niet onnodig stress bezorgen. Meer dan mijn best kan ik niet doen. En elke wedstrijd die ik kan uitrijden, zal ik als een succes beschouwen. Maar dat is pas voor binnen enkele weken. Eerst ga ik nog deelnemen aan een rittenkoers op de weg in Denemarken. Ook dat zal een unieke belevenis worden.", aldus Lore.

Mirthe Hubrechts was goed voor zilver in de shorttrack en brons in het langere werk.

Tekst Lieven Verheyen - fotocredits De Schoesitter.

 

 
Zoeken

Kalender

mei 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!