Meeussen is goed bezig

Meeussen is goed bezig

Woensdag 26 juli start in Frankrijk de Tour d'Alsace. Onder de deelnemers vinden we Witse Meeussen. De Kempenaar presteerde onlangs uitstekend in de Italiaanse Giro della Valle d'Aosta, waarin hij vijfde werd.

"Met een tweede plaats in de openingsrit was ik in Italië meteen goed van start gegaan. Al dacht ik eerlijk gezegd even dat ik die eerste etappe zou gaan winnen. Ware het niet dat ik net nog in de spurt geklopt werd", vertelt Witse Meeussen.

"Die rittenwedstrijd staat bij de kenners bekend als een van de zwaarste rittenkoersen in zijn categorie. De volgende dagen wist ik me met een achtste, negende, elfde en dertiende plaats telkens goed vooraan te houden. Al was het de laatste dag nog even schrikken toen ik ten val kwam en toch wel gehavend verder moest."

Dat de tweeëntwintigjarige renner echt diep ging, bleek achteraf. "Ik was totaal leeg. Een combinatie van oververmoeidheid en de val waarschijnlijk. Daardoor moest ik achteraf nog een dag ter observatie in het ziekenhuis."

De voorbije winter maakte de Belgische veldritkampioen bij de beloften de overstap van Pauwels Sauzen-Bingoal naar het Alpecin-Deceuninck Development Team. "Met als doel om deel te kunnen nemen aan deze grotere wedstrijden. Ook qua structuur in de wegwedstrijden gaat het hier professioneler aan toe. Zo starten we elke koers met een uitgewerkt plan. Ook wat begeleiding op gebied van voeding betreft, voel ik dat ik nog stappen zet.", vertelt Witse

Ondanks de goede resultaten op de weg blijft de cross voor de renner uit Vlimmeren nog enorm belangrijk. "Ik kan niet zeggen dat de weg belangrijker is dan het veld of omgekeerd. Dat zal de toekomst wel uitwijzen. Daarbij, meer en meer zie je dat een goede combinatie best niet nadelig hoeft te zijn. Ik kijk dus ook best al wat uit naar het komende veldritseizoen. Daar hoop ik ook stappen te zetten.", aldus de jonge man.

Tekst Lieven Verheyen - fotocredit Witse

 

 




Zoeken

Kalender

mei 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!