Fenix-Deceuninck in nieuw shirt naar TDF Femmes avec Zwift

Fenix-Deceuninck in nieuw shirt naar TDF Femmes avec Zwift

Fenix-Deceuninck presenteert haar line-up voor de Tour de France Femmes Zwift van 2023. Het enige Belgische Women's WorldTeam zal onder de naam Fenix-Elegant koersen, in een nieuwe outfit.

Fenix-Elegant begint aan haar tweede Tour de France Femmes avec Zwift met 4 Belgische rensters, 2 Nederlandse en de voormalige Oostenrijkse kampioene Christina Schweinberger. Yara Kastelijn en Julie De Wilde (vorig jaar enkele dagen in de witte trui als beste jongere) leiden de ploeg, naast voormalig wereldkampioene veldrijden Sanne Cant, Marthe Truyen (derde in Parijs-Roubaix 2023), Julie Van De Velde en de Nederlandse Evy Kuijpers.

Veelzijdige selectie

Ploegleider Michel Cornelisse kijkt ernaar uit om te starten met een ambitieuze ploeg: "We hebben een veelzijdige selectie, met verschillende kaarten om te spelen. Met Yara Kastelijn willen we een aanvallend koersen in de heuvelachtige etappes. Met Christina Schweinberger hebben we een echte puncher en met Julie De Wilde kunnen we erop vertrouwen als de etappe eindigt met een sprint. Een ritzege is natuurlijk een enorme verwachting, maar we zijn ambitieus en ik ben ervan overtuigd dat we elke dag een rol van betekenis kunnen spelen."

Fenix-Elegant

Daarnaast wordt Fenix-Deceuninck op zondag 23 juli voor één week Fenix-Elegant. Elegant is een'window concept' van sponsor Deceuninck .

Philip Roodhooft, manager van Fenix-Elegant, is blij dit project te kunnen ondersteunen: "Na Parijs-Roubaix met de mannenploeg Alpecin-Deceuninck is het opnieuw een unieke kans om Elegant te laten zien in de Tour de France Femmes Zwift, het grootste evenement in de wereld van het vrouwenwielrennen. Deceuninck is hoofdpartner van zowel ons mannen- als ons vrouwenteam, dus we zetten Elegant graag in de schijnwerpers met beide structuren, vooral ter gelegenheid van dit revolutionaire evenement in het vrouwenwielrennen. Onze rensters zullen dit shirt met eer dragen en zullen proberen het initiatief ook met mooie sportieve prestaties kracht bij te zetten."

BRIKL-3D-Model-Export-180-deg.png (120 KB)

Line-up

Yara Kastelijn, Julie De Wilde, Christina Schweinberger, Sanne Cant, Marthe Truyen, Julie Van De Velde en Evy Kuijpers

Ploegleiding: Michel Cornelisse en Rik Van Slycke


Bron en fotocredits Fenix-Elegant

Info Tour de France Femmes klik hier

 




Zoeken

Kalender

mei 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!