Ontspannen Laura Verdonschot doet aanpassing aan haar voorbereiding

Ontspannen Laura Verdonschot doet aanpassing aan haar voorbereiding

Van woensdag tot zondag staat de Baloise Ladies Tour op de kalender. Een resem veldrijdsters nemen deel in functie van de voorbereiding op het wegseizoen. Zo ook Laura Verdonschot.

“Na afloop van het vorige veldritseizoen heb ik slechts twee weken gerust. Dat is op zich weinig, maar komt ook omdat ik door omstandigheden een andere indeling had richting komende winter. Tijdens die twee weken ben ik trouwens ook nog gaan skiën.”, vertelt Laura Verdonschot ter gelegenheid van de Baloise Ladies Tour

Huwelijksreis

De andere indeling had zo zijn reden. Samen met Kaat Hannes, die in deze Baloise Ladies Tour de rol van ploegleidster opneemt bij het De Ceuster-Bonache Cycling Team, trad de Limburgse, die ondertussen al enige tijd in het Kempische Wechelderzande woont, op 13 mei in het huwelijk (zie hier en lees hier). Een maand later trok het koppel op reis naar Turkije. “Ook dat was op voorhand ingecalculeerd. Negen dagen ben ik van de fiets gebleven. Wat echter niet wil zeggen dat ik er niet gewerkt heb aan de conditie. Dagelijks stond er wel iets op mijn programma. Hetzij krachttraining, hetzij looptochten van vijftien kilometer. Natuurlijk hoorde er ook wel ontspanning bij zoals jetski en andere waterpret.”

Het was een jaar geleden dat de zesentwintigjarige renster in Turkije door Kaat ten huwelijk werd gevraagd. “Wat maakt dat het inderdaad ook wel weer een vakantie met speciale betekenis was. Ondanks het feit dat we dit keer in een ander deel van Turkije verbleven. De combinatie van het vakantiegevoel en het sporten ging me echt goed af.”

(lees verder onder de foto credit Bjorn vdS)
Laura Baloise 23 credit Bjorn.jpg (77 KB)

Ontspannen

Verdonschot zag er voor de start van de vrijdagetappe ook echt ontspannen uit. “Ik voel me gewoon echt rustig en goed in mijn vel. En dat loont zich ook op de fiets. Deze meerdaagse wedstrijd zal me weer deugd doen om de motor groter te maken. Net zoals dat het geval was na de rittenwedstrijd eind mei in Tsjechië. Daar combineerden we de dagelijkse inspanningen met een groot aantal hoogtemeters. Wat me ook rustig maakt is het besef en vooral het aanvaarden dat ik nooit echt een snelle eerste ronde zal rijden in het veld. Diverse trainingsmethodes en startposities ten spijt. Maar goed, het is wat het is. Door het een plaats te kunnen geven, leg ik mezelf op dat vlak geen druk meer op.”

Langer op de weg

Vooruit kijkend naar het nieuwe veldritseizoen zal de opbouw ook in de laatste rechte lijn anders liggen dan de voorbije jaren. “Ik heb besloten om langer op de weg te blijven koersen. Om zo het competitieniveau al bij de start van de crossen te hebben. Ik heb er wel over nagedacht om te gaan mountainbiken. Maar dan moet je echt al richting de Ardennen afzakken; En komt er ook bij dat bij het mountainbiken gedurende langere tijd een hetzelfde tempo wordt aangehouden. En dat is iets wat me als diesel niet echt helpt. Dan heb ik meer aan intervaloefeningen en tempoversnellingen op de weg.”, aldus Laura

Tekst Lieven Verheyen - fotocredit Veldritkrant

 

 

 




Zoeken

Kalender

mei 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!